BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

MHP Erdoğana yüklendi

Başbakan Erdoğan'ın basına yönelttiği suçlamalara MHP'den sert tepki geldi.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, ''Sayın Başbakan yolsuzluklarla mücadele yerine, yolsuzluk haberlerini çıkaranlarla mücadele etmektedir'' dedi.

Vural, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın
Kastamonu il kongresinde yolsuzluklarla ilgili ''Hortumları kesildiği
için bunları haber yapıyorlar. Zamanı geldiğinde bunları açıklayacağım. Meyvenin olgunlaşmasını bekliyorum'' diyerek medyayı suçlamaya devam ettiğini savundu.

Başbakan Erdoğan'ın bu ifadelerinin yeni olmadığını ifade eden Vural, şöyle devam etti:

''Başbakan, AKP hakkında yolsuzluk haberlerinin çıkmasını önlemek mi istemektedir? Bu dosyaları medyaya karşı baskı aracı olarak mı  kullanmaktadır. Başbakan yolsuzluk haberlerinin çıkmasından rahatsız
olmaktadır. Sayın Başbakan yolsuzluklarla mücadele yerine, yolsuzluk
haberlerini çıkaranlarla mücadele etmektedir. AKP'li milletvekilini bile yolsuzlukları açıkladığı için ihraç edenler, şimdi de yolsuzluk haberlerini engellemek istemektedir. Başbakan yolsuzların üzerine gideceğine medyaya 'tencere dibin kara, seninki benden kara' mesajı göndermektedir.''

Vural, Başbakan Erdoğan'ın demokrasinin haber alma özgürlüğünü kısıtlamak istediğini öne sürerek, Başbakan Erdoğan'ın hukuka aykırı bir talep olması halinde bunu açıklaması, suç işlendiğini öğrendiğinde bunu yargıya intikal ettirmesi gerektiğini kaydetti.