BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Alanyada fuhuş skandalı

Alanya'da fuhuş yapıldığı tespit edilen 10 otelden 3'ünün ruhsatı iptal edildi. 7 otel ise 3 ay kapatıldı.

Abone ol

Alanya Cumhuriyet Savcılığı ve Emniyet Müdürlüğü'nce, "Kuyularönü ve Süpürge" adı verilen operasyonda bazı otel ve bar işletmecileri fuhuşa izin verdikleri iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Yapılan operasyonlarda 30'u aşkın yabancı hayat kadını ele geçirilirken, kadın satıcıları ise çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak, Alanya Kapalı Cezaevi'ne konulmuştu. Sağlık muayenesinden geçirilen hayat kadınları, sınır dışı edilmek üzere Antalya Yabancılar Şubesi'ne teslim edilmişti.

Operasyona karıştıkları ve fuhuşa izin verdikleri iddia edilen 10 otel ve 1 bar işletmecisi hakkında tutanak tutulmuştu. Emniyet Müdürlüğü'nce gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan 10 otel ve 1 bar işletmecisi hakkında para cezası verilmiş ve ikinci bir olaya karışmaları halinde ruhsatlarının iptal edileceğine dair uyarılmıştı. Ancak, ikinci kez fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla haklarında işlem yapılan 10 otelden 3'ünün ruhsatları iptal edilirken, 7 otel ve 1 bara ise 3 ay süresince kapatma cezası verildi. Alanya Zührevi Hastalıklar ve Fuhuşla Mücadele Komisyon Başkanlığı tarafından söz konusu oteller Fuhuşla Mücadele tüzüğünün 95- 96 ve 104 maddeleri gereğince kapatıldı.
Dün gece saat 00.30'da yapılan baskınla birlikte mühürlenen 10 otelden 3'ünün ruhsatı, Alanya Belediyesi tarafından süresiz olarak iptal edildi. Ruhsatı iptal edilen otellerin Ersin, Flora ve Sentrum otelleri olduğu açıklandı. Bunların dışında kalan 7 otel ve 1 bar ise 3 ay kapatıldı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlenen Katarina, Centrum Mandalin, Bleksi, Gülten Apart otelleri ise boşaltıldı. Otel işetmecileri ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını ileri sürerek, "Biz fuhuşa izin vermedik" dediler.

Alanya Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, fuhuşla mücadeleye devam edeceklerini belirterek, "Alanya'da bazı oteller fuhuşa hem aracılık, hem de yataklık yapıyorlar. Kanun gereği 3 kez aynı suçtan tutulan otellerin ruhsatları iptal edildi. Diğer otellere ise kapatma geldi. Yine aynı suçları işledikleri taktirde onlarında ruhsatları iptal edilecek" dedi.