BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Baydemirden açıklama!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir suikast iddialarını yanıtladı.

Abone ol

Danıştay'a yapılan saldırının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e de suikast girişiminde bulunulacağı iddialarını yanıtlayan Baydemir, Allah'ın verdiği canı ancak Allah'ın alacağını ve bunun dışında kimsenin hak iddia edemeyeceğini söyledi.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Devegeçidi piknik alanının açılışı yapıldı. Elazığ yolunun 15. kilometresindeki piknik alanının açılışına, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Demokratik Toplum Partisi (DTP) eş başkanlarından Aysel Tuğluk, alt kademe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Baydemir yapılan açılışın ardından piknik alanında vatandaşlarla görüşürken, Danıştay'a yapılan saldırı ve kendisine düzenlenecek olan suikast olayıyla ilgili soruları yanıtladı. Baydemir, suikast girişimiyle ilgili olarak, "Yaklaşık 2 yıldan bu yana belediye başkanı arkadaşlarımla birlikte kentimize ve halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz ve bununla birlikte halkımızın demokratikleşme isteklerini de yerine getirmeye çalışıyoruz. Şahsım olarak 2 emanet taşıyorum.


Biri bana bu temsili makamı teslim eden halkıma ki onu da zamanı geldiğinde halkım daha uygun birine teslim edecektir. Bu yetkiyi bana halk verdi gayet tabii ki ancak halk alacaktır. İkincisi ise herkeste olduğu gibi Allah'ın bize emanet olarak verdiği bir candır, onu da zamanı geldiğinde Allah alacaktır. Bu can üzerinde başka hiç kimsenin bir hak iddia etmesi söz konusu değildir ve de Allah'ın verdiği canı almaya gücü yoktur.


Ben dün olduğum gibi bundan sonrada acısıyla tatlısıyla halkımın yanında olacağım" dedi. DTP Eş Başkanı Aysel Tuğluk ise, belediye başkanları üzerinde baskı olduğunu ileri sürerek, "Belediye başkanlarımız üzerinde haksız iddiaların arkası kesilmez ve davalar açılırken işi daha da azıtarak belediye başkanımıza suikast girişimi yapılacağını öğrendik. Biz DTP olarak her zaman demokratikleşmenin peşinde olacağız" diye konuştu. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e suikast girişimi iddialarının ardından belediye başkanı korumalarının sayısının artması dikkat çekti.