BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,04
ALTIN 2.490,61
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP dünü yok saydı!

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, dün Karayılan'ın yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, dün Kandil’de yapılan açıklamayı, 'yok' hükmünde saydıklarını belirterek, "Yaşananlar milletimize meydan okumadır. Mondros mütakeresi şartlarıdır. Akabinde gelecek olan Sevr’in şartlarıdır. Ama bu millet daha kötü şartlarda Lozan’ı yazdırmasını da bilmiştir. Hiç kimse bu milleti teslim alabileceğini düşünmesin." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında dün Kandil’de yapılan açıklamayı değerlendirdi. Şandır, "Resmen savaşı kaybetmiş devlete karşı ateşkes mütakeresidir. Silahların susmasının şartlarını savaşı kazanan taraf olarak PKK, Türkiye’ye dayatmıştır. Bu Mondros’un yeni boyutudur. Bu nedenle AK Parti’yi milletimize şikayet ediyorum." diye konuştu.

Yeni bir devlet kurma süreci yaşandığını söyleyen Şandır, "Kafamızı kuma sokmayalım. Aydınlarımızı göreve davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kürt kimliğine siyasi kimlik kazandırıldığını, şimdi de egemenlik hakkı tahsis edilmek istendiğini söyleyen Şandır, şöyle devam etti: "Egemenlik iki şekilde kazanılır. Biri milli mücadele ile. Bir diğeri de AK Parti iktidarı gibi teslimiyetçi iktidarlar tarafından, müzakere yolu ile yarattıkları Kürt milletine egemenlik tahsisi yapmaktadırlar. İlerleyen yıllarda bu süreç bölgede Kürt devletine dönüşecektir. Bu proje Kürt soylu kardeşlerimizin değil, küresel güçlerin projesidir. Sevr ile dayatılan Kürt devleti kurma projesi o gün milletimizin bedelini kan ile ödeyerek dayattığı Lozan Barış anlaşması ile uygulanamamıştı. 100 yıl sonra şimdi AKP iktidarı eli ile yeniden Sevr dayatılmakta ve bu bölgede bir Kürt devleti kurulmaktadır. İşin özü budur. Kendi elimizle, bin yıldır beraber yaşadığımız, kardeşimiz bir halk bizden kopartılmakta bu halka küresel güçlerin, küresel taleplerini gerçekleştirecekleri bir devlet kurulmaktadır. Bunun en büyük acısını, Kürt soylu vatandaşlarımız çekecektir. Dün yapılan açıklama Mondros mütakeresindeki şartlar ile birebir örtüşmektedir. Bugün küresel güçlerin desteğindeki PKK, AKP iktidarının himayesinde milletimize bir ateşkes dayatmıştır."

"AYNI IRK KÖKÜNDEN GELEN TOPLUMLARIZ"

Silahların bırakılacağı, kan ve göz yaşının akmayacağı yönündeki söylemlerin ‘koca bir yalan’ olduğunu savunan Şandır, "Kanın akmasını kimse istemiyor ama kanın durması için kanı akıtana yalvarmak doğru bir metot değildir. AKP’nin düştüğü zillet kanı akıtan PKK’nın merhametine sığınmış olmaktır. Türkiye devletinin gücü PKK’yı yok etmeye yeter. Bunun geçmişte örnekleri var. PKK’nın kökünü kazımak, artık Türkiye’ye saldıramaz hale getirmek zorunluluktur ve Türkiye’nin gücü dahilindedir." dedi.

Türkiye’de yaşananları yok saymanın da mümkün olmadığının altını çizen Şandır, "Eğer bir kırgınlık, kırıklık, bir zulüm, adaletsizlik varsa bunu bir takım sosyal politikalarla düzeltebilirsiniz. Bu sebeple MHP Genel Başkanı’nın topluma sunduğu bir projesi var. Diyoruz ki, PKK yok edildikten sonra farklılıkların farkında olarak, farklılıklarımıza saygı da göstererek birlikte yaşamayı bir cazibe merkezi haline getirelim. Bir gönül seferberliği ilan edelim. Et-tırnak misali bin yıldır bu coğrafyada beraber yaşamı,ş bana göre aynı ırk kökünden gelen, Turan ırkından gelen toplumlarız. Özbekler ile Kazaklar birbirinin dilini anlıyor mu? Biz bir millet olmuşuz, aynı kaderi yaşamışız. Geleceği de birlikte yaşamak bizim menfaatimize." şeklinde konuştu.

"İKİNCİ İSRAİL MAHİYETİNDE BİR KÜRT DEVLETİ KURMAK İSTİYORLAR"

Bu coğrafyada ikinci bir İsrail devleti mahiyetinde Kürt devleti kurulmak istendiğini kaydeden Şandır, "Türk milletinin oyları ile iktidar olmuş bir iktidarın eli ile bunu yapmaya kalkarlarsa bu millet Türk milliyetçileri, MHP buna engel olur." ifadesini kullandı.

Farklılıkları kimlikleştirerek hukuk tanzim edilmesinin ülkeyi cam kırığı yığını haline getireceğini söyleyen Şandır, "Çözüm dedikleri bu sürecin adı dağılma sürecidir. Türkiye’ye değerleri ile milleti ile devleti ile dağıtmayı amaçlayan bir süreçtir. Türk milleti daha kötü şartlarda, daha güçlü düşmanlara karşı birliğini ve beraberliğini, bedelini kanla ödeyerek kazanabilmiştir. Bugün de gerekirse Türk milliyetçilerinin önderliğinden bir milli mücadeleyi bu millet yine ortaya koyacaktır. Dün yaşananlar milletimize meydan okumadır. Mondros mütakeresi şartlarıdır. Akabinde gelecek olan Sevr’in şartlarıdır. Ama bu millet daha kötü şartlarda Lozan’ı yazdırmasını da bilmiştir. Hiç kimse bu milleti teslim alabileceğini düşünmesin. Bu sebeple MHP olarak biz dün yaşananları kabul etmiyoruz, yok hükmünde sayıyoruz ve milletimizi bu sürece karşı tepkili olmaya davet ediyoruz. Milletimiz kendi kararı ile kendi egemenliğini ve kimliğini demokratik usullerle hukukun içinde kalarak savunmayı başaracaktır. Bundan kimsenin endişesi olmasın." diye konuştu.

"MHP’YE DESTEK GİDEREK ARTACAKTIR"

MHP’nin oy oranlarının yükseldiğine dair haberlerin hatırlatılması üzerine Şandır, "Milletimizin egemenliğinin parçalanmaya çalışıldığı bir süreçte Türk milletinin MHP’ye olan desteğini artırmış olması normal bir hadisedir. Bu oran gittikçe yükselecektir. Bunun işaretini İzmir’e gelenler görmüş olmalıdır." dedi.