BIST 10.195
DOLAR 32,20
EURO 35,10
ALTIN 2.468,52
HABER /  GÜNCEL

Camiler 'etüt' gibi olacak!

Çocuklar camilerde kitap okuyup, ders yapabilecek...

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) okulların ders saatleri dışında da açık olmasına yönelik “Okullar Hayat Olsun” projesine benzer bir uygulamayı camilerde de başlatıyor.

Diyanet, TBMM’ye vatandaşların daha fazla yararlanması için camilerin gün boyu açık kalması, çocuk ve gençlerin zamanlarını değerlendirebileceği, kitap okuyup, ev ödevlerini yapabilecekleri okuma salonlarının oluşturulması için genelge yayımladığı bilgisini verdi.

MEB’in ders saatleri dışında ve hafta sonları okulları halkın kullanımına açılmasına yönelik “Okullar Hayat Olsun” projesinin bir benzeri de Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerin gün boyu açık tutulmasını sağlayacak bazı kararlar aldı. MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’ın soru önergesine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ aracılığıyla yanıt veren Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), vatandaşların camilerden daha fazla yararlanmaları ve hizmet almalarını temin için camilerin gün boyu açık tutulmasına yönelik cami çalışma programının hazırlandığını ve uygulamaya geçildiğini bildirdi.

Başkanlık; bu kapsamda cami görevlilerine veya müştemilatında oda oluşturulması ve ezan okunduktan sonra camiye gelenlerin ve aptes alanların yetişebilmelerini temin etmeleri için bir müddet beklenmesi, namazlardan sonra Kuranıkerim okunup açıklamalarının yapılmasına yönelik uygun mekânların oluşturulacağına işaret etti. Diyanet İşleri, çocukların ve gençlerin zamanlarını değerlendirebilecekleri, kitap okuyup ev ödevi ve araştırma yapabilecekleri okuma salonlarının oluşturulması için çalışma yapıldığını bildirirken, aptes alma yerleri ile WC’lerin engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirileceğini kaydetti.