BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.424,07
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP cemaati savundu!

Türkeş yaptığı yazılı açıklamada "Hizmet Hareketi'nin günah keçisi ilan edildiğini" söyledi.

Abone ol

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin konuşmalarında hep "okyanus ötesi" dediği Cemaatten, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "hizmet hareketi" olarak bahsetti.

Yürütülen operasyonu "talan ve yağma hareketlerinin üzerine bugünden itibaren kararlılıkla gidileceğinin açık işareti" olarak nitelendiren Türkeş, "AKP’nin partizan medyası ve unsurları dün sabah saatlerinden itibaren şimdilik “potansiyel suçlu” olan şahısları aklama teşebbüsündedir. Bu güruh, özellikle Hizmet Hareketi’ni günah keçisi ilân etmek suretiyle, soygunu ve içine düşülen ahlâkî zafiyeti küçümsemek istemektedir. Bu son derece çirkin ve basit bir kamuflaj arayışının ifadesidir" ifadesini kullandı.

Türkeş açıklamasında şöyle dedi:

"Partimiz; sokaktaki vatandaşın ekmeğine ve emeğine kast eden yolsuzların tespit edilip, gerekli adlî işlemlere tabi tutulmalarına açıkça destek vermektedir. Türk vatandaşlarının ileride hayırla yâd edecekleri bu operasyonun yılmaz takipçilerine Milliyetçi Hareket Partisi sahip çıkmaktadır."

BAHÇELİ MHP KONGRESİNDE "OKYANUS ÖTESİ" DEMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 4 Kasım 2012 MHP Kongresi'nde yaptığı konuşmada "Okyanus ötesine tutunmadan iktidar olacağız" demişti.
Bahçeli, geçtiğimiz Eylül ayında Elazığ'da gerçekleştirdiği mitingde de, "Türk milleti, senaryosu okyanus ötesinde yazılan kandil çetesi, Peşmerge ve sözde aydınların olduğu karanlık bir senaryonun hedefindedir" demişti.