BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.402,38
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP AK Parti'yi depremle salladı!

CHP'nin ardından MHP'de hükümete yüklendi ve 7.2'lik depremin ardından binaların neden boşaltılmadığını sordu

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Van'da dün gece meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak,''15 gün önceki depremde hasar gören binaları boşaltmayan hükümet, bu sonuçtan sorumludur'' dedi.

Şandır yaptığı yazılı açıklamada, depremde yaşamlarını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Son ölümlerin 'kader' diye kabul edilemeyeceğini belirten Şandır, ölümlerin göz göre göre yaşanan ihmallerin sonucu olduğunu savundu.

MHP'NİN HEDEFİ AK PARTİ'YDİ

23 Ekim tarihinde yaşanan depremden sonra tedbirlerin alınmadığını ileri süren MHP Grup Başkanvekili Şandır, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''15 gün önceki depremde hasar gören binaları boşaltmayan hükümet, bu sonuçtan sorumludur. Vatandaşın can güvenliğinden sorumlu olanların yalnız konuşarak bir sonuç alınamadığını artık anlamaları gerekmektedir. Hükümet, maalesef 15 günde deprem bölgesinde hasarlı binaları tespit edememiş ve boşaltamamıştır. Halbuki deprem konusunda ülkemizin çok güçlü bir deneyimi ve hafızası vardı. AKP Hükümeti, geçmiş depremlerin tecrübesinden faydalanmadığı gibi bu konudaki hafızayı da silmiştir. Deprem sonrasındaki acil müdahale kurumlarını kapatmış ve yetişmiş kadroları dağıtmıştır. AKP Hükümetini, Sayın Başbakanı ve sayın bakanları millete karşı dürürüst omaya ve görevlerini yapmaya davet ediyorum.''