BIST 10.166
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.399,68
HABER /  GÜNCEL

Mezuniyet baloları

Mezun olacak kızları büyük bir heyecan sardı. Çünkü ne kadar alımlı genç bir bayan olduklarını gösterme zamanı

Abone ol

Seneler sonra da hafızalarınızdan silinmeyecek anıların yaşandığı, ailenizin sizinle gurur duyup, heycanlarınızı paylaştıkları muhteşem bir organizasyondur "Mezuniyet Baloları". En muzip anıları yıllarca birlikte paylaştığınız okul arkadaşlarınız, kimi zaman sizi bakımsız ya da ders çalışmaktan dağılmış kılık kıyafetle görmüşlerdir. Tıpkı masaldaki Külkedisi gibi... Artık herkese başarınız kadar ne denli güzel bir bayan olduğunuzu göstermenin zamanıdır... Ayrıca farklı bir anlamda ergenlik çağını bitirip, yepyeni bir dünyaya adım atmanın kutlamasıdır mezuniyet.

Özel bir gece için çok dikkatli hazırlanmak gerekir. Öncelikle unutmayın ki, sizin gençliğinizden gelen tartışmasız bir güzelliğiniz var bu yüzden doğallık birinci prensipiniz olmalı. Hele ki bir de yaşınızın 16-18 arası olduğunu da düşünürsek, abartılı bir giysinin, makyajın ya da aksesuvarın sizi güzelleştirmek yerine çiğ, sıkıntılı ve özentili bir hale sokacaktır. Bunun için; Özellikle beğendiğiniz bölgenizi keşfedin. Mesela bu bacaklarınız, saçlarınız, omuzlarınız, boynunuz , yüzünüz, ince beliniz ya da sırtınız olabilir.

Masumiyetinizi bozmamak için ,sınırlamaları elden bırakmayarak, en hoş olduğuna inandığınız bölgenizi vurgulayacak bir giysi modeli seçin. Unutmayın ki cesur dekolteleri uygulamak için stilinizin ve şahsiyetinizin oluşumunu tamamladığı otuzlu yaşlar daha uygundur.

- Kısa boylular tek renk elbiseleri, kilo sorunu olanlar bol balenli korsajlı modellere yönelebilirler. Sırt dekoltesi kullanmak isteyenler, göğüs dekoltesinden uzak kalırken, mini etek giyecek olanlar da uzun bacak boyuna sahip olsalar daha güzel görünür.

ŞIK OLAYIM DERKEN RÜKÜŞ OLMAYIN

- Kat kat pliselenmiş şifonlar, el işi çiçek motiflerinin oluşturduğu etekler ve volanlı straplez yakalar, bahar desenli ipek taftadan altı tülle bezenli mini elbiseler, dantel ve fırfırların da kullanılduğı çapraz yakalı miniler de bu sezon size sunulan modern şık alternatifler.

- Renk seçiminizin parametreleri ise ten, saç ve göz renginize göre olmalıdır ki güzelliğiniz perçinlensin. Sarışınlar bu gecede pastel ve ara tonları, esmerler de parlak tonları gönül rahatlığıyla kullanabilirler.

- Çok uçuk , kaçık, bir iki sene sonra "Iyykkk... Ben ne giymişim" diyebileceğiniz kadar radikal kostümlere yönelmemeniz de fayda var. Biliyorsunuz ki hayat albümünüzde bu fotoğraflar önemli yer kaplayacak.

SIRT DEKOLTESİNE TOPUZ YAKIŞIR

- Şıklık uğruna rahatsız bir ayakkabı tercih etmeyin, bol bol dans edebileceğiniz, sizi kısıtlamayacak bir ayakkabı olmalı... Giysinize uygun renkte bir ayakkabı bulamadıysanız, dore ya da lame stilettolar kurtarıcınız olur.

- Saçlarınızı da elbisenizin modeline göre taramanız makyaj rengini ise giysinizle birlikte gözlerinize göre yapmanız gerekiyor. Mesela sırt dekoltesi kullandıysanız doğal bir topuzu tercih edin, straplez bir büstiyer giydiyseniz gönlünüzce saçlarınızı savurabilirsiniz.

- Yaz akşamlarının hafif serinliğinden korunmak için uygun bir şal edinmek, mümkünse bir jean ve basic bir t-shirt yedek almak acil durumlar için akıllıca olabilir.