BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Mezarlıktaki bu bayrak şehit getirir

Dağlıca bölgesinde bir askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerin evlerinde gözyaşı ve üzüntü var.

Abone ol

HAKKARİ’de Dağlıca Taburu'ndan kalkan Sikorsky tipi askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 5 askerin evinde bugün acı var. Şehitlerin her birinin ise yürek yakan hikayeleri var.

İşte kaybettiğimiz 5 askerin hikayeleri;

"BU BAYRAK ŞEHİT GETİRİR" DEDİ...
ŞEHİT OLDU...

Bir ay önce memleketine düğüne gelen Teğmen Akman'ın şehit öngörüsü gerçek oldu.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca mevkisinde düşen skorsky tipi askeri helikopterde şehit olan Samsunlu Teğmen Nuri Akman’ın baba ou.20120723112646.jpgcağına ateş düştü.

Kurtça Akman ile eşi 47 yaşındaki Bayramiye Akman, oğullarının şehit olduğu haberiyle gözyaşlarına boğuldu. Oğlunu yaklaşık bir ay önce izne geldiğinde gören anne Bayramiye Akman, ağıtlar yaktı, şehit annesini yakınları teselli etmeye çalıştı. Evin girişine de Türk bayrağı asıldı.

BABASI FELÇLİ

27 yıl önce geçirdiği bir trafik kazası sonucu felç olan ve işitme sorunu yaşayan baba Kurtça Akman, oğlunun şehit haberi ile yıkıldı. Maddi durumu iyi olmayan, 3 kız ve 2 erkek olmak üzere 5 çocukları olan Akman çiftine, yakınlarının ve köylülerin destek oldukları öğrenildi.

YARDIMLARLA TÜRKÇE ÖĞRETMENİ OLDU

Şehit Nuri Akman'ın, akrabalarının desteğiyle üniversiteye gidip Türkçe Öğretmenliği bölümünü bitirdiği, atanamayınca 2 yıl önce girdiği sınavı kazanarak teğmen olmaya hak kazandığı belirtildi. 5 kardeşin en büyüğü olan Nuri Akman'ın Piyade Teğmen olarak Hakkari'de göreve başladığı ve ailesine maddi yardımda bulunduğu belirtildi.

BU BAYRAK ŞEHİT GETİRİR

Yaklaşık 1 ay önce bir yakınını düğününe gelen şehit Teğmen Nuri Akman’ın askere giden gençlerin mezarlığa diktiği bayrağı görünce, “Köyün gençleri mezarlığa bayrak dikmiş. Bayrağı görünce ‘bu bayrağı buradan indirin, bu bayrak şehit getirir’ demişti, kendisi şehit geldi” diyen dayısı Hasan Yılmaz, gözyaşlarını tutamadı.

Şehit haberinin alınmasının ardından Girne Sokak'taki baba evine Türk bayrakları asıldı.

2.20120723124732.jpg

4 KARDEŞİN EN KÜÇÜĞÜYDÜ

Şehit Saygün’un çiftçilik yapan babası 56 yaşındaki Kadir ve annesi ev kadını aynı yaştaki Muazzez Saygün çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü olduğu belirtildi. Acı haberi alan aile sinir krizi geçirdi.

TATİLDEYKEN EŞİNİN ŞEHİT HABERİNİ ALDI

Şehidin 5 yıl önce, ev kadını 26 yaşındaki Aslı Saygün’le evlendiği, 3 yaşında Aysima ve 9 aylık Asi Buğlem adında iki kızının bulunduğu belirtildi. 1 ay önce tatil için Samsun’un Havza İlçesi’nin Eynir Köyü’ne giden Aslı Saygün, eşinin şehit haberini burada almasının ardından çocuklarıyla birlikte Suluova İlçesi’ndeki kayınpederinin evine geldi.

1.20120723124744.jpg

"BAĞRIM YANIYOR"

Taziyeleri kabul eden baba Kadir Saygun, oğlunu 1 yıldır görmediğini ancak telefonla konuştuğunu belirterek, "Bağrım yanıyor. Of oğlum bizi nasıl bıraktın?" diyerek ağıt yaktı.

3 AY SONRA DÜĞÜNÜ VARDI... ŞİMDİ
BABA OCAĞINDA YAS VAR...
[PAGE]
3 AY SONRA EVLENECEKTİ

Şehit olan piyade uzman çavuş Regaip Şahin'in (25) Sakarya'daki baba ocağına acı haber sahura yakın saatte ulaştı. Bir süre önce nişanlanan şehidin 3 ay sonra düğün yapmaya hazırlandığı öğrenildi.

1.20120723091834.jpg
Sakarya Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Taylan Şanlı ve Sakarya Garnizon Komutanlığı'ndan askeri personel, Şahin'in, Serdivan ilçesi 32 Evler Mahallesi Duru Sokak'ta yaşayan babası Hayrettin ve annesi Sevim Şahin'e şehit haberini verdi.

Oğlunun şehit olduğu haberini alan anne fenalaştı. Şehidin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı. Evin önünde sağlık ekipleri hazır bekletildi.

DAHA YENİ NİŞANLANMIŞTI

Evinin önünde taziyeleri kabul eden baba Hayrettin Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun en son bir ay önce izne geldiğini söyledi.

Oğlunun yeni nişanlandığını kaydeden Şahin; "11. ayda düğün yapmayı düşünüyorduk. Hepimizin başı sağolsun. Vatan sağolsun. Yapacak bir şey yok" dedi. Şehidin 3 kardeşten en büyüğü olduğu öğrenildi.

DAHA DÜN KONUŞTUM... OĞLUMU BANA
GETİRİN... BİR ANNENİN FERYADI...
[PAGE]DAHA DÜN KONUŞTUM

Şehit haberini alan illerden biri de Manisa oldu. Helikopterde şehit olan 5 askerden 1.20120723091710.jpgPiyade Uzman Erbaş Muhammet Şahin'in Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'ndeki evine şehit ateşi düştü.

Hakkari Yüksekova'da helikopterin inişe geçtiği sırada düşmesi sonucu şehit olan askerlerden Piyade Uzman Erbaş Muhammet Şahin'in ailesine acı haberi, Alaşehir Kaymakamı ve Sarıgöl Kaymakam Vekili Musa Uslan, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Gencay Taşdemir, Dr. Cenk Çelik ile Yeşiltepe Muhtarı İsa Duman verdi.

Şehidin ailesinin oturduğu ilçeye bağlı Yeşiltepe Köyü'ne gelen yetkililer, şehidin babası 66 yaşındaki Rıfat Şahin ve annesi Hüsniye Şahin'e acı haberi verdi.

CİĞERİM YANIYOR

Oğullarının şehit düştüğünü duyan yakınları gözyaşına boğuldu. Evden şehidin annesi Hüsniye Şahin'in "Adı gibi, kendi de güzel oğlumu bana gösterin", "Oğlumla daha dün konuşmuştum. Ne oldu sana oğlum?", "Ciğerim yanıyor", "Allah'ım rüya mı görüyorum", "Oğlumu istiyorum" feryatları yükseldi.

Sağlık ekipleri şehit ailesini sürekli kontrol altına aldı. Acı haberin duyulmasıyla birlikte köylüler Şahin Ailesi'nin evine akın etti, acılarına ortak oldu.

24365_2203_23072012_3.jpg

Kaymakam Musa Uslan, şehit annesi Hüsniye Şahin'i uzun süre teskin etti. Şehit evine bayrak asıldı. Evli ve 1 çocuk babası Şehit Piyade Uzman Erbaş Muhammet Şahin'in 5 yıldan bu yana görev yaptığı, 6 kardeşin en küçüğü olduğu ifade edildi.

DAHA İLK HAFTASINDA ŞEHİT DÜŞTÜ
DİĞER SAYFADA

[PAGE]
ŞEHİT ASTSUBAYIN ANKARA'DAKİ BABA OCAĞINDA YAS HAKİM

Hakkari'deki helikopter kazasında şehit olan Astsubay Mümtaz Çağlar'ın Ankara'daki baba ocağına ateş düştü.

Helikopter teknisyeni şehit Astsubay Çavuş Çağlar'ın ilk görev yeri olan Van'da birinci haftasında şehit olduğu öğrenildi.

Çağlar'ın Ankara'nın Keçiören İlçesi Kuşçağız Mahallesi 362. Sokak'taki evinde yas var. Eve gelen askeri yetkililer, şehidin ailesine acı haberi verdi. Bir firmada evlere damacana su taşıyan şehidin babası Cemal ile ev kadını annesi Gülizar Çağlar, tek erkek evlatlarının şehit olduğu haberi üzerine gözyaşına boğuldu.

Çağlar Ailesi'nin dairesinin bulunduğu apartmana büyük bir Türk bayrağı asılırken, Keçiören Belediyesi de şehidin ailesinin yaşadığı sokağa, taziye çadırı kurdu. 14 Temmuz'da ilk görev yeri Van'a giden Astsubay Çavuş Çağlar'ın Ankara Kara Havacılık'ta helikopter teknisyenliği eğitimi aldığı öğrenildi.

İki kız kardeşi bulunan şehidin evinin önünde sağlık görevlileri ile birlikte 2 ambulans hazır bekletildi. Şehidin baba evine Kara Havacılık'tan yaklaşık 30 Astsubay Çavuş arkadaşı da gelerek taziye ziyaretinde bulundu.