BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Mezar-ı Şerif'te çatışma: Dört ölü

Gelecek hafta Afgan güçlerine devredilmesi planlanan Mezar-ı Şerif'te bir bisiklete konan bomba dört kişinin ölümüne sekiz kişinin yaralanmasına yol açtı.

Abone ol

Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde bir bisiklette bulunan bombanın patlaması sonucu dört kişi hayatını kaybetti.

Yapılan açıklamada olayda ikisi çocuk sekiz kişinin yaralandığı bildirildi.

Mezar-ı Şerif, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'nin NATO'nun Afgan güçlerine teslim edeceğini ilan ettiği yedi bölgeden biri.

Devir teslimin bu hafta yapılması planlanıyor.

Bu süreç, yabancı güçlerin 2014'te muharip birliklerin görevine son verme planlarına doğru geçiş sürecinde önemli bir adım olarak görülüyor.

Kandahar'da çatışma

Öte yandan hükümet ve sağlık yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, Afganistan'ın Kandahar kentinde Afgan polisi ve militanlar arasında gerçekleşen silahlı çatışmada da en az 3 polis öldü.

Yerel saatle 08:30'da başlayan çatışmanın bir saatten fazla sürdüğü ifade edildi.

Çatışmada ölenler arasında kentin emniyet müdürünün de olduğu açıklandı.

AFP haber ajansına konuşan içişleri bakanlığı sözcüsü Sıddık Sıddıki, aralarında bir Taliban komutanının da olduğu iki militanın bölgede saklandığı haberleri üzerine polisin operasyon yaptığını, çatışmanın da operasyon nedeniyle başladığını söyledi.

Sıddıki, çatışmada Taliban komutanı ve bir diğer militanın öldürüldüğünü de ekledi.

Sıddıki, öldürülen Taliban komutanının ismini Molla Kar olarak açıkladı.

En az üç polis memuru ise yaralı.

Kandahar sakinleri, ülkenin güneyindeki şehrin uluslararası kuvvetler ve Afgan polisi tarafından çevrelendiğini aktardı.

AFP haber ajansı, operasyonun düzenlendiği evde bomba ve askeri mühimmat bulunduğunu da aktarıyor.