BIST 10.677
DOLAR 32,21
EURO 34,94
ALTIN 2.429,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mevsimlik işçi sorununa çözüm arayışı

Mevsimlik tarım işçilerinin sorunları Bursa Valisi Harput'un başkanlığında yapılan toplantıda masaya yatırıldı.

Abone ol

Bursa Valisi Şahabettin Harput, mevsimlik işçilerin ve işverenlerinin sorunları ile ilgili bir toplantı yaptı. Toplantıda mevsimlik işçilerin insani, sosyal, eğitim ve sağlık gibi sorunlarını çözmek neler yapılabileceği ele alındı.

Toplantıda mevsimlik işçilerin ve işverenlerin sorunlarının çözülmesi için çalışmalar yapıldığını anlatan Vali Harput, "Türkiye'de pek çok ilin karşılıklı sorunu haline gelen mevsimlik işçilerle alakalı son olarak Sayın Başbakanı'mızın imzası ile yayınlanan genelge çerçevesinde bir durum değerlendirmesi yapmak üzere bir araya geldik. Mevsimlik işçilerin bir araya geldikleri bölgeler yönü var, bir de vardığı yerler yönü var ve her halükarda Türkiye'de yüz binleri bulan bir kitle her sene 5- 6 ay değişik sürelerde, başka yerlere göç ediyor." dedi.

Rahatı, imkanları iyi olan hiç kimsenin yerini yurdunu terk etmeyeceğinin altını çizen Harput, "Bu insanların yaşadıkları onlarca sorun var. Bunlar bizim insanlarımız, aynı zamanda bu işleri yapmaya muhtaç ve mecbur oldukları için bu bölgeye geliyorlar. Ancak bölge insanı da onlara muhtaç. Burada karşılıklı olarak birbirimize yardımlaşma ile çözmemiz gereken bir sorun ve sıkıntı var." şeklinde konuştu.

Mevsimlik işçilerin çektikleri sıkıntılardan dolayı provokasyona açık olduklarını, bu nedenle de sorunların bir sisteme bağlanıp çözülmesi gerektiğini belirten Vali Şahabettin Harput, "Genelgede Türkiye geneli için özel hükümler var. Biz şimdi bu özel hükümleri Bursa'da nasıl uygularız, bu uygulamanın zorlukları, önündeki engeller nelerdir? Burada kaymakam arkadaşlarımızın da önerileri önemli, her ilçedeki yetkililer de kaymakama karşı sorumludur." dedi.

Mevsimlik işçilerin sorunlarını çözme yolunda çalışacaklarını anlatan Vali Harput, amaçlarının bu güne kadar yaşanan gerek insani sıkıntılar gerek sosyal sıkıntılar gerekse eğitim, sağlık gibi sorunları çözmek ve huzurlu bir sezon geçirmek olduğunu kaydetti.