BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,24
ALTIN 2.444,83
HABER /  GÜNCEL

Manchester United yendi ama elendi

Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United, Bayern Münih'i, Old Traford'da yendi ancak devler ligi'ne veda etti.

Abone ol

Futbolda, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçları dün gece oynanan iki müsabakayla tamamlanırken, Almanya'nın Bayern Münih takımı ile Fransa'nın Olympique Lyon takımı yarı finalist oldu.

Gecenin maçında İngiltere'nin Manchester United takımı ilk maçta deplasmanda 2-1 yenildiği Almanya'nın Bayern Münih takımını Old Traford Stadı'nda ağırladı. Karşılaşmayı 3-2 kazanmasına rağmen Manchester United, sahasında Bayern Münih'ten daha fazla gol yediği için ''Devler Ligi''ne veda etti.

Maça hızlı başlayan Manchester United, henüz 3. dakikada Gibson'ın yaklaşık 30 metreden gönderdiği şutun gol olmasıyla 1-0 öne geçti. Bu golden dört dakika sonra ''Kırmızı Şeytanlar'' olarak anılan İngiliz ekip, Valencia'nın ceza sahasının sağ dibinden yaptığı ortaya Portekizli yıldız oyuncu Nani, topa artistik bir vuruş yaparak, takımını 2 farklı üstünlüğe taşıdı.

Karşılaşmanın 41. dakikasında yine Valencia ile sağ kanattan gelen Manchester United, bu oyuncunun çıkardığı topa sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderen Nani ile skoru 3-0'a getirdi.

Maçın ilk yarısı bu sonuçla bitecek diye düşünülürken, Bayern Münih orta saha oyuncusu Müller'in kafa ile ceza sahasına indirdiği topu önüne alan Hırvat golcü Ivica Olic sol çaprazdan yaptığı vuruşta, topu Manchester United fileleriyle buluşturarak, takımının ikinci yarı için umutlanmasını sağladı.

İlk yarı 3-1'lik skorla ev sahibi takım lehine sona ererken, ikinci yarının başında, ''Kırmızı Şeytanlar''ın genç oyuncusu Rafael, rakibine yaptığı faul sonucu ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek, takımını 10 kişi bıraktı.

Bayern Münih'e yarı final kapısını açan gol ise 74. dakikada Hollandalı yıldız Arjen Robben'den geldi ve Alman ekibi 3-2 yenilmesine rağmen deplasman maçında rakibine daha fazla gol attığı için yarı finale yükselen taraf oldu.