BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.441,24
HABER /  GÜNCEL

Metrobüs şimdi de Ankara'da

İlk olarak İstanbul'da hizmete başlayan metrobüs artık Ankara yollarında da görev yapacak.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, hızlı ve konforlu seyahat imkanı veren metrobüslerle taşımalı sistemin pilot uygulamasına Gölbaşı-AŞTİ arasında başladı.

EGO Genel Müdürlüğü, kent içi ulaşımını daha konforlu ve hızlı hale getirebilmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Avrupa’nın en çevreci filosuna sahip EGO’nun filosuna katılan metrobüslerin de en verimli şekilde hizmet vermesi için yeni uygulamalar yaşama geçiriliyor. Bu uygulamalardan biri olan “taşımalı sistem”, artık Gölbaşı-AŞTİ arasında hizmet veriyor. Gölbaşı ilçesi ile kent merkezi arasındaki süreyi kısaltan metrobüslerle özel metrobüs yolunda yolcular taşınmaya başlandı. Mahallelerinden ringlerle metrobüse taşınan Gölbaşılı vatandaşlar, özel olarak tahsis edilen sarı çizgili 17 kilometre mesafedeki Mevlana Bulvarı’ndan (Konya yolu) durmadan ilerleyerek, AŞTİ’ye ulaşıyor. Böylelikle Gölbaşılı vatandaşlar, çok kısa sürede mahallelerinden metrobüs expres servis ile özel şeritli yoldan kent merkezine gelme imkanı buluyor.

ANKARA'LILAR İÇİN METROBÜS KARTI HİZMETTE 

Yeni basılan “Metrobüs Kartı” ile bu sistemi kullanan vatandaşlar, 75 dakika içinde ilk binişten sonra ikinci ve üçüncü aktarmalarda ücret ödemiyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi ulaşımında başlattığı bu yeni uygulama ile vatandaşlar, hem uzun bir mesafeyi kısa sürede katederken hem de “Metrobüs Kartı” ile ekonomik yolculuk etme imkanı bulmuş oluyor. Uygulamanın henüz pilot aşamasında olduğunu kaydeden yetkililer ise, tespit edilen aksaklıkların kısa sürede giderilerek, vatandaşların daha iyi hizmet alabilmesi için çalışmaların süreceğini kaydettiler.