BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.505,76
HABER /  GÜNCEL

Metrobüs hayali gerçek oldu sonunda oturabildi

Yılbaşında piyangonun kendisine vurması halinde metrobüs satın alacağını ve yıllardır kalabalık nedeni ile hiç oturamadığını belirten Bahattin Çağış, sonunda metrobüste oturacak yer bulabildi.

Abone ol

CNN TÜRK muhabiri Fulya Öztürk’ün geçtiğimi günlerde yaptığı sokak röportaj ile gündeme gelen Bahattin Çağış sonunda muradına erdi.

Çağış, ‘Milli Piyango size çıkarsa ne yaparsınız sorusuna şu cevabı vermişti:  ‘İstanbul gibi büyük bir şehirde benim en büyük hayalim kendime özel metrobüs almak. Sırf, ayakta işe gidip gelmemek için. Hangi gün oturacağım onu düşünüyorum. Yaklaşık 5 yıldır her sabah oturabilme umuduyla evden çıkıyorum ama bir şekilde oturamıyorum. Oturarak eve gitmenin duygusunu yaşamak istiyorum.

Bir gün boş koltuk buldum, oturdum. Onda da yaşlı bir amca denk geldi, 'Evladım yer verir misin?' dedi. 'Tabii ki' dedim. 3-5 saniye oturdum. Amca da tesadüfen son durağa kadar inmedi. Hep böyle ayakta gittim" ifadelerini kullanmıştı.

Çağış’a milli piyango çıkmadı ama metrobüste oturmayı başarabildi.  CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, yılın ilk gününde Çağdış ile metrobüs yolculuğu yaptı.

Ekrem İmamoğlu'nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Bahattin Çağış hemşehrimle yılın ilk gününe beraber başladık. Tatil olduğu için metrobüste oturabildik, sohbet edip dertleştik. Ulaşım başta, İstanbul’un tüm sorunlarını konuşarak ve anlayarak çözeceğiz." ifadelerine yer verildi.