BIST 10.328
DOLAR 32,21
EURO 34,75
ALTIN 2.445,34
HABER /  GÜNCEL

Metrobüs farelerine suç sütü!

Milyonlarca insanın kullandığı metrobüslerde vatandaşların canını yakanlar bakın nasıl yakalandı..

Abone ol

Metrobüs duraklarında yankesicilik olaylarının artmasıyla harekete geçen polis, Bayram Ö. ile Murat Ç.'yi bir yolucunun çantasından cüzdan ve cep telefonunu çalarken suçüstü yakaladı. Hırsızlık ve yankesicilik suçlarından sabıkalı oldukları ortaya çıkan ikili tutuklandı.

Yolcu yoğunluğunun fazla olduğu sabah ve akşam saatlerinde Edirnekapı Metrobüs Durağı'nda yankesicilik şikayetleri artınca polis harekete geçti. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı sivil Güven Timleri, sabah ve akşam saatlerinde durakta yankesici avına çıktı. Durakta yolcuların çanta ve ceplerini yoklayan ve gelen metrobüse binmeyen iki kişiden şüphelenen polisler bu kişileri takibe aldı.

Metrobüse binmeye çalışan bir yolcunun dalgınlığından faydalanan zanlılardan biri, yolcunun sırt çantasından cüzdan ve cep telefonunu çalarak hemen yanındaki arkadaşına verdi. Polisin takibinden habersiz iki şüpheli, Güven Timi tarafından suç üstü yakalandı. Polislere direnin iki zanlı vatandaşların da yardımıyla güçlükle yakalanıp gözaltına alınırken, yakalanma anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Suç üstü yakalanan Bayram Ö. ile Murat Ç. polis merkezine götürülürken, yapılan incelemede hırsızlık ve yankescilik suçlarından çok sayıda suç kayıtları olduğu ortaya çıktı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.