BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Metinerden Ergenekon itirafı!

Erdoğan'ın eski danışmanı, Başbakana yakın isimlerden Mehmet Metiner Ergenekon konusunda itiraflarda bulundu

Abone ol

İNTERNETHABER

Medya Mahallesi’nde Ayşenur Arslan’ın bugünkü konuğu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eski danışmanı ve Star Gazetesi yazarı Mehmet Metiner'di. Erdoğan'a yakınlığıyla tanınan Metiner Ergenekon konusunda çarpıcı yorumlarda bulundu. "İçeride yatan herkes suçlu değil" dedi ve 'Erdoğan Ergenekon konusunda ipin ucu kaçtı diye düşünüyor mu?' sorusuna da olumlu cevap verdi.

ERGENEKONDAN YATANLARIN HEPSİ SUÇLU DEĞİL

Susurluk ve Ergenekon davasında rutin dışına çıkıldığını söyleyen Metiner içinin rahat olmadığını da sözlerine ekledi. "Ergenekon davasında yatan herkesin suçlu olduğu anlamına gelmiyor. Benim de tanıdığım bir çok insan var. Ben onların orada yatmalarını hala içime sindirebilmiş değilim. Onlar bunu hak etmiyor." diyen Metiner sözlerine şöyle devam etti:

"Bir insan yaptığı telefon görüşmesinden dolayı Ergenekoncu olmayı hak etmez. Ben savcıların bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum. Toplu bir dava olduğu için henüz ifadeleri alınmamış insanlar var."

GÜRBÜZ ÇAPAN ONLARDAN DEĞİL

Peki kimdi Ergenekoncu denmeyi hak etmeyen insanlar? Metiner bir süre sonra bu sorunun da cevabını verdi:

"Tüm Türkiye’yle ilk kez paylaşıyorum. Mesela Gürbüz Çapan... İstediğiniz şekilde suçlayabilirsiniz ama onun Veli Küçük çetesiyle bağlantılı olduğunu söylerseniz kimse inanmaz. O çete tarafından nasıl tehdit edildiğini biliyorum.

Ben Çapan’ı veya başka birini eleştirebilirim ama hayatını Ergenekoncu zihniyetle mücadeleye adayan birini Ergenekoncularla aynı safhaya yerleştirirseniz...

Mahkemede dün de redd-i hakim talebinde bulunuyorlar. Gürbüz Çapan ‘ben yargılanmak istiyorum’ diyor. Darbe planı yapan bir grubun içinde bu isimlerin anılması insanın vicdanını rahatsız ediyor."

ASLAN'DAN HERKESİN MERAK ETTİĞİ SORU

Ayşegül Aslan bu noktada Metiner'e herkesin merak ettiği o soruyu sordu: "Erdoğan; Ergenekon konusunda ipin ucu kaçtı diye düşünüyor mu, merak ediyorum"

Metiner'in cevabı da en az Ayşegül Aslan kadar ilginçti. Erdoğan'a yakınlığıyla tanınan Metiner bu soruya "evet" diye yanıt verdi.

ERDOĞAN İPİN UCU KAÇTI DİYE DÜŞÜNÜYORDUR

Metiner şöyle konuştu:

"Ben düşündüğü kanaatindeyim. Çünkü tabii bu yargısal bir süreç ama iktidar bu şeyin arkasında durduğu için tabii biraz daha farklı bir hesaplaşma içine girilmiş olabilir. Ama ben iktidarın kendi muhaliflerini tasviye için yargıyı kullandığına inanmıyorum. Sayın Başbakan’ın haksızlıklar konusunda son derece duyarlı olduğuna inanıyorum.