BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Metiner'den BDP'ye suikast suçlaması

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, BDP'nin mevcut haliyle, çözüm yerine engel olduğunu savundu.

Abone ol

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, kendisine suikast yapılması iddiasıyla yargılanan sanıklardan bazılarının BDP Siyaset Akademisi üyesi olduğunun ortaya çıktığını belirterek, BDP'den bu yönde bir açıklama bekliyor.

Kartepe Deniz Otobüsünü kaçıran teröristin ablası Şeyma Güzel'in de kendisine yönelik suikast davasında sanık Kutbettin Güllü ile birlikte yargılandığını ifade eden Metiner, Güllü'nün soruşturma aşamasında suikast talimatını BDP İstanbul İl Örgütü Gençlik Komitesinden sorumlu ''Sarı Baran'' kod adlı kişiden aldığını, bu ifadesini mahkeme aşamasında reddettiğini söyledi. 

SUİKASTÇİLER BDP ÜYESİ

KCK operasyonlarında gözaltına alınanların bulunduğu yerlerde yapılan aramalarda kendisine yönelik suikast planlarının ele geçirildiğini, suikastçıların BDP üyesi olduklarının ortaya çıktığını vurgulayan Metiner, ''Bu çok manidar bir durum. Ben sürecin müştekisi, şikayetçisi ve mağduruyum. Terör konusunda duyarlı olduğunu söyleyen siyasi partinin bu haberler karşısında yalanlama yapmamasını da manidar buluyorum'' diye konuştu.

Metiner, adı geçen sanıkların BDP Siyaset Akademisi üyesi olup olmadıklarının parti kanalıyla açıklanması gerektiğini belirterek, BDP'den konuya ilişkin bir açıklama, kınama beklediğini söyledi.

BDP ÖZÜR DİLEYECEK Mİ?

Meclis çalışmaları sırasında yaşanan bir tartışma sırasında AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın şiddet gösterdiğini ileri süren BDP'lilerin özür beklentisi içerisine girdiklerini anımsatan Metiner, ''En ufak bir istem dışı itiş kakış olayında bile özür bekleyen BDP Grup yöneticilerine sesleniyorum, acaba Kartepe deniz otobüsünü kaçıran terör örgütü militanına arka çıkmak şiddete, teröre karşı çıktığını söyleyen BDP tavrına ne kadar uyuyor. Suikastçıların BDP Siyaset Akademisi üyesi kartının bulunmuş olması karşısında hiçbir açıklamada bulunmayan BDP'nin terör ve şiddet konusunda ilkeli olduğu söylenebilir mi?'' diye konuştu.

''Terör, şiddet bir bumerang gibidir, terörü meşrulaştıran bir dil kullanırsanız terör, şiddet bir gün sizi bulur'' diyen Metiner, BDP'nin terör örgütünün siyasetini Meclise taşıdığını ve bunun da BDP'nin barış ve demokrasi söylemine gölge düşürdüğünü ileri sürdü.