BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Valiyi kapıyı kırıp kurtardılar

Erzincan Valisi Selman Yenigün, İliç'te altın madeni arayan şirketen brifing aldıktan sonra kapılar açılmayınca mahsur kaldı.

Abone ol

Kapının su baskınına uğraması sonucu Vali Yenigün arka kapıdan kurtarıldı.

Erzincan Valisi Selman Yenigün, Erzincan'ın ilçeleri görmek ve yöneticilerle görüşmek için 116 kilometre uzaklıktaki İliç İlçesi'ne ziyarette bulundu.

Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel ve kurum müdürleri ile birlikte İliç'te Kaymakamı Çağlayan Aydın ve Belediye Başkanı AK Parti'li Ramazan Buran'dan sorunlar ve çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Selman Yenigün, buradan ilçeye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Anagold Madencilik Sananayi ve Ticaret A.Ş.'ye gitti. Vali Selman Yenigün, şirketin toplantı salonunda altın madeni işletmesi hakkında brifing alırken, yangın su borusu patladı ve binanın çıkışı su altında kaldı.

Ön kapıdan çıkamayacaklarını anlayan Vali Selman Yenigün ve yanındakiler bu defa arka kapıya yöneldi. Ancak çok sık kullanılmayan arka kapı da bir türlü açılmadı. Omuz darbeleri ile kapının kırılması ardından arka çıkışa yönelen Vali Yenigün ve beraberindekiler burada da su birikintisi ile karşılaşınca toplantı salonundan dışa açılan üçüncü kapıdan çıktı.

Vali Selman Yenigün bir süre önce Ankara'dan Erzincan'a dönerken kente 40 kilometre uzaklıktaki Sakaltutan Geçidi'ndeki kar yağışı ve buzlanma nedeni ile yolda makam otomobilinde mahsur kalmıştı.