BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Demirel geleneği Arınç'la bozdu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Süleyman Demirel Üniversitesi'nin (SDÜ) yeni akademik yıl açılış törenine katılmak üzere Isparta'ya geldi.

Abone ol

19 yıl önce kurulan üniversitenin her yıl ilk dersini veren 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, bugünkü akademik yıl açılış törenine katılmayacağı belirtilirken, ilk dersi Arınç'ın vereceği bildirildi. 

Ancak Arınç'ı üniversitede kötü bir sürpriz bekliyordu. Bir grup öğrenci Arınç'ı üniversiteye gelişi sırasında protesto etti.

Arınç, kurulduğu yıldan itibaren her yıl ilk dersi Süleyman Demirel'in verdiği, bu yıl ilk kez bu geleneğin bozulduğunun sorulması üzerine şunları söyledi:

''Burada bir gelenek var. Önemli büyük devlet adamlarımızdan ve üniversiteye ismini veren Sayın Süleyman Demirel'in hem eğitim öğretim yılının başında, hem mezuniyet törenleri sırasında geldiğini, konuşmalar yaptığını ben de biliyorum. Bu kez davet edilmesine rağmen olabilir ki mazereti vardır veya öyle uygun görmüştür, katılmadılar. Ben davete olumlu cevap verdim. Kendileri de olsaydı birlikte bulunurduk. Benim için bir görev oldu ve bu görevi sayın Başbakanımızdan da izin almak suretiyle yerine getirmeye çalışacağım. Sayın Demirel'e de buradan selamlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz.''

MAZARET BİLDİRMEDİ

9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ise bu yılki açılış törenlerine davetli olmasına rağmen katılmaması ile ilgili mazeret bildirmediği öğrenildi. Demirel, 1992'den bu yana her yıl üniversitenin yeni eğitim ve öğretim yılı açılış törenlerine katılıyordu.

ÜNİVERSİTE PROTESTOLU KARŞILAMA