BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Metin Serezli'nin cenazesi için vasiyeti

Metin Serezli'nin ölümünden önce eşine cenazesiyle ilgili vasiyette bulunduğu ortaya çıktı. Serezli bakın eşinden ne istemiş.

Abone ol

İNTERNETHABER - 2013 yılı adeta ünlülerin ölüm yılı oldu. Müslüm Gürses'in ardından Metin Serezli'yi de kaybettik. Ünlü tiyatrocunun son vasiyeti cenazesi için tören düzenlenmesi yönünde oldu.

ÖLÜM NEDENİ NE?

Usta tiyatrocunun ölüm haberini eşi Nevra Serezli duyurmuştu. Serezli, ölüm sebebine dair açıklama da yaptı.

-"Çok fazla sanatçımız gitti ya. 7 Mart’ta 45’inci senemizi kutladık. 10 Mart’ta kaybettik. Son anlarında hiçbir zaman şuurunu kaybetmedi. Nefes rahat alamadı, sonra kalbi durdu."

Akciğer kanseri insanı zayıflatıp, çok eritip bitiriyor denilmesi üzerine Serezli; 'Çok ani oldu eritip bitiremeden gitti. 2,5-3 senedir kanserle mücadele ediyordu." dedi.

VASİYETİ: 'TÖREN YAPMAYIN

Nevra Serezli'nin anlattığına göre eşi cenazesini için şunları vasiyet etti:

"Kesinlikle anma töreni yapılmamasını vasiyet etti. Teşvikiye Camii’nden kaldırırsınız beni’ diyordu, ben de saçmalama diyordum. Uzaktan gelecek olanlar var o nedenle cenazesi salı günü Teşvikiye’den kalkacak."

ŞİMDİ ÇOK YALNIZ KALDIM

Birbirlerini çok sevdiklerinin hatırlatılması üzerine de Nevra Serezli; 'Evet, ben çok yalnızım şimdi. Çoluk çocuk torun var da eş ayrı bir şey. Bir de biz onunla çok şey paylaşırdık. Sanat hayatını da özel hayatı da paylaştık. Hak ettiği değeri gördü. Hep istediği işleri yaptı. Hep sahnede mutlu oldu. Çok zengin bir yaşam yaşadı. Oğullarının mürüvetini gördü, torunlarını gördü, mutlu bir aile yaşantısı gördü. Sinema, tiyatro, her şey yaptı. Mekanı Cennet olsun" dedi.

79 YAŞINDAYDI

Sanatçının oğlu Murat Serezli ise, evin önünde bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının sabah saatlerinde vefat ettiğini söyledi.

Metin Serezli’nin yaklaşık iki yıldır akciğer kanseri tedavisi gördüğünü, son bir aydır ise durumunun kötü olduğunu ifade eden Murat Serezli, ”Bugün evde taziyeleri kabul ediyoruz. Salı günü Teşvikiye Camisi’nde de öğle vakti cenaze töreni yapılacak” diye konuştu.

SEREZLİ'NİN ÖLÜM HABERİ YASA BOĞDU

Türk tiyatrosunun ve sinemasının usta ismi Metin Serezli'nin acı kaybının ardından dostları ve sevenleri duygularını dile getirdi.

OLCAY ÜNAL SERT

Uzun süredir akciğer kanseri tedavisi gören ve bu sabah saat 07.10'da evinde hayatını kaybeden Türk tiyatrosu ve sinemasının duayen isimlerinden Metin Serezlinin ardından dostları ve sevenleri şunları söyledi:

KONUŞAMAYACAK KADAR ÜZGÜNÜM

Haldun Dormen: Şu anda konuşamayacak durumdayım. Çok üzgünüm. Tüm Türkiye’nin başı sağolsun. Şu an inanılmaz şok yaşıyorum. Benim ilk oyuncularımdan biriydi. Çok çok üzgünüm.

KİMSEYİ İNCİTMEZ, KİMSEYİ KIRMAZDI

Müjdat Gezen: Sabahtan beri Nevra ile Haldun ile konuştum, şoktayım. Metin benim çok iyi dostumdu. Nevra aradı, ‘Metin ağabeyin gitti, Metin ağabeyin gitti’ dedi. Birbirimizi çok severdik. 1969 yılında benim başrolü oynadığım bir oyunu sahneye koymuştu İstanbul Tiyatrosu’nda; ‘Zıpçıktı’. O oyunun en iyi yönetmen ödülünü aldı. 1960 yılından itibaren büyük bir dostluğumuz vardı. Sinemada da birlikte filmlerimiz olmuştur. Ben yalnızca oyuncu olarak değil, Metin ağabeyi yönetmen olarakta çok beğenirim. Allah rahmet eylesin çok büyük bir kayıp. Bir de insan olarak çok iyi bir insandı kimseyi incitmez kimseyi kırmazdı. Hepimizin başı sağolsun.

ARAMAYA KORKUYORDUM KÖTÜ BİR HABER ALACAĞIM DİYE AMA...

Levent Kırca: Kötü haberi duydum çok üzüldüm. Biz yıllarca birlikte çalıştık. 10 seneden fazla çalışmışızdır ‘Olacak O Kadar’ da. Çok sevdiğim bir ağabeyimdi. Çok değerli İstanbul beyefendisi bir insandı. Olacak O Kadar hariç 3-5 tiyatro oyununda da birlikte çalıştık. En son 10 gün evvel telefonla konuştuk. Geçen yaz Bodrum’da görüştük. Çok sevip çok sayardım. İstanbul beyefendisi bir insandı. Hasatalığını saklamazdı, inadına açıkça söylerdi. Ben de sık sık aramaya korkuyordum. Üzülüyordum kötü bir haber alacağım diye…

HABERİ ŞİMDİ SİZDEN ALDIM 

Tarık Akan: Haberi şimdi sizden aldım çok üzgünüm. (Konuşmakta zorlandı haberi alınca) Büyük çınarları peş peşe kaybediyoruz. Işıklar içinde yatsın. 

İLK BAŞROLÜMÜ PAYLAŞTIĞIM OYUNCUYDU 

Gülruz Sururi: Çok üzgünüm sabah tv’den haber verdiler. O benim ilk ciddi partnerimdi sahnede, ilk başrolümü paylaştığım oyuncuydu. 1958 yılında Dormen Tiyatrosu’nda  ‘Ben Bir Fotoğraf Makinesiyim’ adlı oyunda oynadık. Ondan sonra 1960-61 yıllarında da ‘Sokak Kızı İrma’ da rol aldık beraber. Orada Restor’u oynuyordu. Onun öyle bir yeri vardır ki hayatımda hiçbir zaman unutamam.  Ayrıca dostluğumuz o günden başlayıp, bugüne kadar en ufak bir zedelenme görmeden devam etti.  Çok sık görüşmesekte hiçbir zaman irtibatı koparmadık. Çok değerli bir tiyatrocudur, aslında futbolcu olacakken, tiyatroya gönlünü verince kendini oyunculukta çok iyi yetiştirdi ve layık olduğu yere de ulaştı halkın gönlünde.  Onun gibi oyuncular kolay kolay gelmeyecek diye düşünüyorum. Çok üzgünüm. Ayrıca eşi Nevra Serezli’yle çok büyük bir aşk sonucu evlenmişti. Ona sabırlar diliyorum, çok zor bir durum böyle bir hayat arkadaşını kaybetmek. Çok güzel bir evlilikleri vardı. Örnek bir hayat sürmekteydiler sanat dünyası içinde. Hepsinin başı sağolsun. En önemlisi de Türk milletinin başı sağolsun tiyatro adına. En son ‘Ustalara Saygı’ gecesinde benim için konuşma yapması için davet ettiğimde hastaneye yattığını öğrendim, en son konuşmamız bu oldu.

Ayten Gökçer: Metin bey çok değerli bir sanatçıydı, çok üzüntü duydum. Bir kere her şeyin dışında çok efendiydi, her zaman söylerim sanatçılık bir tarafa, adam olmak, insan olmak çok önemli. Metin bey çok insan gibi bir insandı. Çok müspet, çok seviyeli, hiç kıskanç olmayan, seviyesiz laflar etmeyen bir insandı. Nurlar içinde yatsın.

Can Gürzap: Çok büyük bir dosttu. Türkiye gelmiş geçmiş en büyük kıymetli oyuncularından birini kaybetti. Haberi duyunca şoke oldum. Aynı sahneyi paylaştık kendisiyle. 7-8 yıl önce Gencay Gürün yönetiminde Tiyatro İstanbul da ‘Çılgın Haftasonu’ adlı oyunda Nilgün Belgün ve Şanaz Çakıralp’te vardı hep birlikte oynadık. Çok önemli bir ismi kaybettik. Çok üzgünüm.

Gencay Gürün:  Metin benim çocukluk arkadaşımdır. Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük komedi oyuncularından biri. Çok iyi bir aile babası, çok iyi bir insan. Türkiye’nin çok büyük bir kaybı. Yeri dolmayacak bir insan. Ortaokuldan beri hepi bizim evde olurdu. Bir oyun düşündüm mü ilk aklıma Metin gelirdi. Birlikte de çok oyunlarda yer aldık. Birlikte büyüdük. Benim kardeşimdi o. Türk Tiyatrosu’nun başı sağolsun. Çünkü kolay yetişmiyor böyle insanlar.

Kerem Alışık: Çok önemli bir ustayı kaybetmenin acısını yaşıyorum. Bugün Ankara da matine oynuyoruz Sadri Alışık Tiyatrosu olarak. Burada kendisini anıp alkışlarla uğurluyoruz.  Başımız sağolsun. Öncelikle ailesine Nevra hanıma sabırlar diliyorum. Tüm ülkemizin başı sağolsun.

BENİM USTAMDI

Nilgün Belgün: Metin Serezli benim ustamdı. Hayatım boyunca Vodvil ve Fars oyununu ondan öğrendim ben. Onunla çok uzun yıllar 10 seneye yakın birlikte tiyatro sahnesinde oynadık. Ustamı kaybettim. Hastalığını biliyordum. Son gördüğüm de ‘Metin’cim seni çok iyi gördüm’ dedim. O ‘Sen öyle görüyorsun ama iyi değilim’ dedi. En son aramızda ki konuşma bu oldu. Metin Serezli bir ekoldür tiyatroda. Ustamı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum.
 
ÜNLÜLER SEREZLİ İÇİN NE YAZDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Metin Serezli'nin ölümünden büyük üzüntü duydum. Tiyatro, sinema ve sanat dünyamız bir ustasını daha kaybetti.

Ebru Gündeş: Metin Serezli ustayıda kaybettik :( Ne kadar güzel bir aşktı onların ki...İşle aşkı beraber,böyle büyütebilmek..,

Hande Yener: Metin Serezli'yi kaybetmenin hüznü.. Allah ailesine ve sevenlerine sabir versin..Mekani cennet olsun :(

Büşra Pekin: Ustamiz,büyüğümüz Metin Serezli'yi kaybettik..Allah'tan rahmet diliyorum..

Ayşegül Aldinç: Metin Serezli sanatı ve aile yaşantısıyla nesillere örnek olacak değerde bir güzel insandı... Gönlümüzde hep öyle kalacak... Rahmetle...

Esra Erol: Metin Serezli sanat dünyasının çınarıydı..mekanı cennet olsun...

Gökhan Özen: Metin Serezli,acI bir kayip daha.. Allah mekanını cennet etsin...

Ece Erken ‏@eceerken
Tiyatronun usta ismi Metin Serezli...nurlar içinde yat-mekanın cennet olsun,ailesine sabır diliyorum.

Cem Davran ‏@cdavran
Metin ağabey, Metin ağabey. Çılgın oldu Sonbahar ağabey. Ruhun şad olsun Metin Serezli.

Serra Yılmaz ‏@serrafine
Metin Serezli dünyamızdan göçmüş, çok üzüldüm çocukluk aşkımdı...

Kerem Alışık ‏@Kerem_Alisik
Birçok kez sahneye cıkıp izleyenleri büyülediğin Ankara Şinasi Sahnesinde bugün matinede alkışlarla seni uğurluyoruz ustamız Metin Serezli..

Levent Kazak ‏@levent_kazak
metin serezli sadece oyuncu-yönetmen değil, türk tiyatrosunda bir dönem, bir ekoldü. hocaydı, farce'ın büyük ustasıydı. başımız sağolsun.

Nihat Odabaşı ‏@NOdabasi
Ask.. metin serezli.. nevra serezli.. huzun..

Egemen Bağış ‏@Egemen_Bagis
Nur içinde yat büyük usta Metin Serezli. Bu milletin gönlünde yer tutmuştun, dualarımız ile bundan sonraki mekanın cennet olur inşallah.

Bedük ‏@beduk
Büyük usta Metin Serezli'ye çok çok üzüldüm, tüm Türkiye'nin başı sağolsun... mekanı cennet olsun.

Bengü ‏@Bengu
Metin Serezli... Seni de, Nevra Serezli ile olan aşkını da unutmayacağız.

Ebru Gündeş ‏@EbruGundes
Metin Serezli ustayıda kaybettik :( Ne kadar güzel bir aşktı onların ki...İşle aşkı beraber,böyle büyütebilmek...

METİN SEREZLİ KİMDİR?


İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü, Edebiyat Fakültesi Sanat tarihi Bölümlerinde okuyan Metin Serezli, 1954'de İstanbul Üniversitesi Gençlik Tiyatrosu'nda amatör olarak oyunculuğa atıldı. 1971'de Çevre Tiyatrosu adı ile kendi tiyatrosunu kurdu. Usta oyunculuğunun yanı sıra, yönetmenlik de yaptı.