BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.428,19
HABER /  GÜNCEL

Metin Feyzioğlu yeni Yargı Reformu Paketi açıklaması! Tokat gibi yanıt aldılar

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Yargı Reformu’nun ilk paketinin genişletileceğini belirterek, “Dünyada, ‘Türkiye bu konuda ciddi değildir, oyalama taktiği içindedir, hukuk devletini güçlendirme niyeti yoktur, demokrasiden sapmıştır’ diyenlere tokat gibi cevap olacaktır”dedi.

Abone ol

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, bakanlık bürokratları ve TBB yönetimi ile Ankara Hakimevi’nde bir araya gelen Feyzioğlu, TBMM’nin tatile girmesi nedeniyle paketin yetişmediğini belirterek şöyle devam etti: “Sayın Bakanımızın önayak olmasıyla inşallah bu paketi ekim ayında çok daha kapsamlı hale getirerek, Meclis’ten çıkmasını bekliyoruz.” 

‘Hak ve özgürlükleri genişleten hükümler iyice güçlenecek’

Cezaevlerinin doluluk haddini aştığını ifade eden Feyzioğlu, “Bu çerçevede, soruşturmada tutukluluk sürelerinin kısalması belki bir müjde olarak ifade edilebilir. Çünkü vatandaşlarımızda böyle bir beklenti var” dedi.

Reform paketine eklenecek bir madde ile ‘hukuk alanındaki mesleklere giriş sınavı’ getirileceğini de aktaran Feyzioğlu, “Dünyada sınavsız avukatlığa, hakimliğe, savcılığa girilen bir uygulama yok. Hukuk fakültelerinin kalitesini artırma zorunluluğumuz var. Sınavla ilgili tüm düzenleme tamam”ifadelerini kullandı.

Sınavın avukatlık stajından önce yapılacağını belirten Feyzioğlu şunları söyledi: “Staja başlayabilmek için aranan ön şart gibi düşünün bunu. Tüm hukuk fakültelerinin kendilerine düzen vermesini sağlayabilecek bir düzenleme… Bugün maalesef beş profesörü, doçenti bulup, 400 öğrenciyi bir salona doldurup hukuk eğitim öğretimi vermeye teşebbüs eden fakültelerimiz var.”

‘Son 25 yılda yapılan en çoğulcu ve katılımcı çalışma’

Reform paketinin Son 25 yılda yapılan en çoğulcu ve katılımcı çalışma olduğunu öne süren TBB başkanı, “Hukuk devletini güçlendirmeyi düşünmeyen bir devlet, niçin bir buçuk senedir on binlerce kişinin emek harcadığı bir reform paketi hazırlama işine girişsin ki? Burada bir samimiyet vardır” dedi.

‘Partilerin pakette karşı çıkacağı madde yok’

Partilerin pakette karşı çıkacağı madde bulunmadığını iddia eden Feyzioğlu, paketi yeşil pasaport basitliğine indirmenin kötü niyetli olduğunu ifade etti.

Sizi savunan avukatın sizi yargılayan hakimle eşit olmasının sadece sizin menfaatinize olacağını söyleyen Feyzioğlu, “Bir avukatın vatandaşı yargılayan hakim karşısında ‘Eşitim’ demesi o vatandaşın o mahkemede birey olarak güçlü olması anlamına gelir. Avukatlar yeşil pasaport almak için kuyruğa girecekler hepsi yurt dışına çıkacaklar diye bir şey yok” görüşünü savundu.

10 Mayıs 2014 tarihli Danıştay’ın 146. Yıldönümü törenleri sırasında, dönemin başbakanı Erdoğan, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmasının uzamasına kızmış, onu yalancılıkla suçlamış ve töreni terk etmişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Bakan Soylu'nun Arnavutluk temasları! Ajandasında FETÖ var!
Foto Galeri Bakan Soylu'nun Arnavutluk temasları! Ajandasında FETÖ var! Galeriye Gözat