BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,81
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden sağanak uyarısı!

Meteoroloji yeni günde beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı. İşte yurtta hava durumu...

Abone ol

Meteoroloji Marmara, Ege, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde görülecek  sağanak yağışlara karşı uyardı. Doğu'da ise kar var...

Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege, Çanakkale ve Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri ile gece saatlerinden itibaren Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte, yurdun iç, doğu kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz'de yer yer sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişikliğin olmayacağı, tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, İç Ege ve zamanla Batı Akdeniz'de kuvvetlice (30-50 km/saat), Kıyı Ege ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (40-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege, Çanakkale ve Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri ile gece saatlerinden itibaren Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel , su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, İç Ege ve zamanla Batı Akdeniz'de kuvvetlice (30-50 km/saat), Kıyı Ege ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (40-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar ve baca gazı zehirlenmeleri) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE SİS UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte, yurdun iç, doğu kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz'de yer yer sis beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile muhtemel çığ tehlikesi ve sıcaklık artışına bağlı olarak kar erimeleri sonucunda oluşabilecek su baskınlarına karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Sakarya ve Bilecik dışında bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Çanakkale ve Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (40-60 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına, bölge genelinde kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren bölgenin kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden itibaren Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; zamanla Batı Akdeniz'de kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, doğusu çok bulutlu, sabah saatlerinde Artvin çevrelerinin yağmur, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin yüksekleri ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte Orta Karadeniz'de yer yer sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine ve sıcaklık artışına bağlı olarak kar erimeleri sonucunda oluşabilecek su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli ile zamanla bölgenin güneydoğusunun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genelikle karla karışık yağmur ve kar, Şırnak çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine ve sıcaklık artışına bağlı olarak kar erimeleri sonucunda oluşabilecek su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.