BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.396,10
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Sıcak havalar yerini yağışlara bırakıyor. Eskilerin dediği gibi Ağustos'un ikinci 15'inde kışı yaşayacağız.

Abone ol

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz kıyıları (Zonguldak, Bartın, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, İnebolu) ve İstanbul, Kocaeli,Sakarya, Yalova ile Balıkesir'in Bandırma İlçesinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güney kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), öğle saatlerinden sonra Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara'da kuvvetli (40-60 Km/s), Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 Km/s) esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden Marmara'da kuvvetli (40-60 Km/s), Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 Km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (deniz ulaşımında aksamalar vb.) denizcilerin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Hava sıcaklığının güney kesimlerde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam etmesi beklendiğinden, sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (güneş çarpması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.