BIST 10.282
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.402,61
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan muhalefete yaylım ateş

Referandum meydanlarında üslup çok sertleşti. Erdoğan MHP'nin pazarlık iddiasına çok ama çok sert yanıt verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun 'iktidar PKK ile anlaştı' iddiası Başbakan Erdoğan'ı çıldırtmaya yetti. Günlerdir bu iddiayı dile getiren muhalefet cephesine verdiği yanıtın dozu hayli yüksekti. Erdoğan 'şerefsiz' kelimesini kullandı.

Kayseri mitiginde halka hitap eden Erdoğan'ın hedefinde MHP ve CHP yönetimi vardı:

"Bizim dört kez bunlarla (terör örgütü) bir araya oturduğumuzu söyleme şerefsizliğini yapanlar bu alçakça iftirada bulunanlar, bunun hesabını her yerde vereceklerdir. Bugüne kadar AK Parti iktidarı olarak terör örgütüyle hiçbir zaman masaya oturmadık, oturmayacağız da. Bizim felsefemizde, anlayışımızda böyle bir şey olamaz. Kendileri aynaya baksınlar. Terörist başını MHP, DSP, ANAP'a kim teslim etti? Onu idam etmeme sözünü kim verdi? Sayın Bahçeli, DSP, ANAP verdi."

KARAYILAN'A İNANIYORLAR

Erdoğan muhalefetin kendilerine değil iddiayı dile getiren terör örgütü yöneticisi Murat Karayılan'a inandığını söyledi. CHP ve MHP'yi terörle mücadelede destek çıkmamakla suçlayan Erdoğan, eleştiri dozunu işte bu sözlerle yükseltti:

TERÖRİSTİN FİTNESİNE DÖRT ELLE SARILIYORLAR

''Terör örgütü ve uzantıları silahla yapamadıklarını fitne ile yapma peşindeler. Mecliste milletin iradesinin gereğini yerine getirip oy kullanmaya elleri varmayanlar, şimdi teröristin fitnesine dört elle sarılmak suretiyle terör örgütü Kandilden ses veriyor, sufle veriyor, bunlar meydanlarda CHP, MHP, BDP toplantı salonlarında aynı doğrultuda nutuk atıyorlar. Terör örgütü Kandilden konuşuyor, CHP, MHP, BDP Ankara'da onun hoparlörü oluyor."

İDDİANI İSPATLAYIN YOKSA MÜFTERİSİNİZ

Erdoğan pazarlık iddiasını dile getiren Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye yüklenen Erdoğan, eleştiri bombardımanını sürdürdü:

"AK Parti’nin rotasını asla terör örgütü ve çeteler belirleyemez. AK Parti'nin rotasını millet belirlemiştir millet. Bu iftirayı atanlara söylüyorum, ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli bizim masaya oturduğumuzu söylüyorsanız, bu iddianızı ispatla siz mükellefsiniz siz. Hukukta bir kaide var, iddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Eğer bu iddianızı ispatlamazsanız müfterisiniz, daha ileri bir ifade kullanmıyorum, çünkü terbiyem buna müsaade etmez''

PAPAZ ELBİSELİ FOTOĞRAF

Avrupa'da yıllar önce bir kilise üniversitesi töreninde Papaz elbisesi giydiği fotoğrafların muhalefet tarafından dağıtılmasına tepki gösteren Erdoğan şunları söyledi:

"Son dönemde bazı üniversiteler fahri doktora verdi. Aralarında kiliselere ait olanlar da var şimdi bu kiliselerinin fotoğraflarını dağıtıyorlar... Ayıptır bunlarda seviye kaybı var seviye. Seviyeleri yok ki. Üstadın diliyle konuşacağım ama yer müsait değil. Kirli tezgahlara karşı vatandaşların uyanık olmasını rica ediyorum."

SEN KİMİ KANDIRIYORSUN

Terör örgütü ile hiçbir zaman masaya oturmayacaklarını vurgulayan Erdoğan, sözü Öcalan'ın yargılandığı davaya getirdi. Bahçeli'nin kamuoyuna asma sözünü verdiğini belirten Erdoğan, Bahçeli'yi yine kendi sözleriyle vurdu:
 
"Ecevit basın toplantısında Öcalan’ın niçin idam edemeyeceklerini açıklıyor. Sonra gelip Devlet Bahçeli’ye soruyorlar. “Sayın Başbakan gerekli olanları açıkladı. Benim bir şey söylemeye gerek yok” diyor. Sayın Bahçeli sen kimi kandırıyorsun. Bunların hepsi kayıtlarda var."

DÜRÜST OL

Erdoğan "başörtüsü sorununu ben çözerim" diyen Kılıçdaroğlu'nu dürüst olmamakla suçladı. 411 oyla geçen türban yasasının iptali için yaptığı başvuruda onun da imzası olduğunu hatırlattı.