BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,83
ALTIN 2.397,76
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bergama'da orman yangını

İzmir'in Bergama ilçesinde çıkan ve halen süren orman yangını nedeniyle köy sakinleri duman riskinden dolayı tahliye edildi.

Abone ol

İzmir'in Bergama ilçesinde çıkan ve halen süren orman yangını nedeniyle, yangın yerine yakın olan Yukarı Ilgındere, Muratlar, Kozluca ve Yalnızdam köy sakinleri de duman riskinden dolayı tahliye edildi.

Göçbeyli beldesine bağlı Ilgındere köyü yakınlarındaki çam ağaçlarından oluşan ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından müdahale ediliyor.

Bölgeye Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Muğla orman bölge müdürlüklerinden de ekip gönderildi.

Orman Genel Müdürlüğü yangın harekat merkezinden yapılan açıklamaya göre, Göçbeyli köyü yakınlarında çıkan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangına, 10 helikopter, 2 uçak, 40 arazöz, 20 yer ekibi, 10 dozer, 500 yangın işçisi ve 50 teknik elemanla müdahale ediliyor.

Havanın kararması nedeniyle hava ekiplerinin devam edemediği çalışmalara, 40 arazöz, 20 yer ekibi ve 10 dozer katılıyor. Bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle, yangının henüz kontrol altına alınamadığı bildirildi.

Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi ile İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hacı Abdullah Doğan, bölgede incelemelerde bulundu.

Albay Doğan, yangın bölgesine çok yakın olan Yukarı Ilgındere ile Aşağı Ilgındere Köylerinin gece bir tehdit yaşamaması için İzmir Valisi Cahit Kıraç'la telefonla konuştu. Kıraç'a köylerin yangın tehdidi altında olduğun belirten Doğan, köyleri boşaltmak istediğini iletti.

Yukarı Ilgındere ile Aşağı Ilgındere köylerinin ardından, Muratlar, Kozluca ve Yalnızdam köy sakinleri de duman riskinden dolayı tahliye edildi.