BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden 14 kente önemli uyarı!

Hafta sonu hava nasıl olacak? Beklenen güneş yüzünü gösterecek mi?

Abone ol

Önce bahar geldi diye sevindik, ardından fırtına, sağanak yağış derken haftayı bitirdik. Hafta sonu için plan yapan İstanbulluları bugün yağmurlu bir hava karşıladı.

Peki yağışlar ne kadar devam edecek? Güneş yüzünü ne zaman gösterecek? İşte Meteorolojiden son değerlendirmeler...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun büyük bir bölümünde aralıklarla beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Ankara, Eskişehir, Çankırı, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Kütahya, Bolu, Kastamonu, Karabük, Kırıklareli, Tekirdağ ve Edirne çevreleri ile İstanbul'un batı çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

METEOROLOJİDEN ÇAMUR ALARMI!

İç Anadolu ve İç Ege başta olmak üzere güney ve iç kesimlerde toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İç Anadolu ve İç Ege başta olmak üzere güney ve iç kesimlerde bugün güneyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek rüzgarın, toz taşınımıyla çamur şeklinde yağışa neden olacağı tahmin ediliyor.

Hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşüş, ulaşımda aksamalar, çamur şeklinde yağış gibi olumsuz durumlara karşı ilgililer ve vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, iç kesimlerde kuvvetli olarak(30- 50 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:Yağışların; Ankara, Eskişehir, Çankırı, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Kütahya, Bolu, Kastamonu, Karabük, Kırıklareli, Tekirdağ ve Edirne çevreleri ile İstanbul'un batı çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, Heyelan, Yıldırım, Ulaşımda aksamalar v.s.) karşı ilgili ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Kırıklareli, Edirne, Tekirdağ, Balıkesir çevreleri ile İstanbul'un batı çevrelerinde, öğle saatlerinden sonra Bursa ve Bilecik çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve iç kesimleri ile sabah saarlerinde İzmir çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile gece saatlerinden sonra Adana çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Kuzey ve doğusunun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Ankara, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Bolu, Kastamonu ve Karabük çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz ve Giresun çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ve gece saatlerinden sonra Rize çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Malatya, Ardahan, Kars ve Ağrı çevreleri, akşam saatlerinden sonra Erzincan ve Tunceli çevreleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu zamanla bölgenin genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.