BIST 10.302
DOLAR 32,27
EURO 34,83
ALTIN 2.402,86
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji yağışlar için uyardı!

Haftasonu yağışlı geçen hava bu hafta nasıl olacak? İşte meteorolojinin bu hafta için hava tahmini...

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığı Batı kesimlerde 3 ila 5 derece artarken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu; kuzey, iç ve doğu bölgelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Erzurum'un kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarın, güney ve güneybatı, bu sabah saatlerinde batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji, yağışların; bugün saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Erzurum'un kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olmasını beklediğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu.(20)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(21)

İZMİR: Az bulutlu ve açık. (26)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu.(25)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (22)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu.(20)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. (15)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu.(25)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, yarın sabah saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevreleri hafif sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık zamanla İç Ege parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık zamanla doğusu parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden sonra Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde yerel sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla bölge geneli çok bulutlu öğle saatlerinden sonra batı kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; öğle saatlerinde iç kesimleri ile İnebolu çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Doğu Karadeniz ile Çorum ve Ordu çevreleri, yarın sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu; Elazığ, Tunceli ve Bingöl dışında bölge geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra batı kesimleri ile Batman ve Siirt çevrelerinin, yarın sabah saatlerinde Batman Mardin ve Siirt çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.