BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji uyardı! Yağışlı hava geliyor

TÜRKİYE'nin son hava durumu tahmini meteoroloji müdürlüğü tarafından yayınlandı. İstanbul'da yarın yağmur var. Peki Ankara, İzmir, Bursa, Kayseri, Konya ve diğer illerde nasıl bir hava bekleniyor kar var mı?

Abone ol

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yeni haftanın hava durumunu Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayınladı. Son hava durumu tahminlerine göre yağışlı hava bu hafta yurdun iç ve batı kesimlerinde etkili olacak. Doğu kesimlerinde ise yağış beklenmiyor.

Bugün iç ve batı kesimlerde kısa süreli sağanak yağış geçişleri yaşanacak. Kıyı Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz'deki yağışların yağmur ve sağanak şeklinde olması tahmin ediliyor. Salı günü yurdun batı kesimlerde yağışlar etkisini sürdürmeye devam edecek. Marmara'nın batısı, Ege kıyılarında, Batı Akdeniz'de kısa süreli sağanak yağışlar bekleniyor.

ÇARŞAMBADAN İTİBAREN SICAKLIK DÜŞECEK

Çarşamba günü de Marmara bölgesi ve Ege bölgesinde sağanak yağışlar etkili olacak. İç ve doğu kesimlerde yağış beklentisi yok, parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Sıcaklıklar yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

İSTANBUL HAVA DURUMU

İstanbul'da bugün yağış beklenmiyor, parçalı bulutlu hava hakim. Sıcaklık 13 derece olacak. Salı ve çarşamba günü ise yağmur bekleniyor. Çarşamba gününden itibaren kuzey kesimlerde sıcaklıkların düşmesi bekleniyor. Meteoroloji'nin uzun vadeli hava tahmin haritasına göre, perşembe günü kuzey kesimlerde yağışlar etkili olacak.

Cuma günü ise Trakya'da ve bazı illerde yağış kar yağışı bekleniyor. Uzun vadeli tahminlere göre, cumartesi günü yurt genelinde yeni bir yağışlı sistemin etkili olması tahmin ediliyor. Birçok ilde kar yağışının yeniden etkili olması bekleniyor. Tahminlere göre, İstanbul'da cumartesi günü karla karışık yağmur etkili olacak. Pazar günü ise yağışların kuzey ve doğu kesimlerde etkisini göstermesi bekleniyor. Kar yağışının İstanbul'da etkili olması tahmin ediliyor.