BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL

Çanakkale'de deprem! Evler yıkıldı yaralılar var

Çanakkale'de 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedilirken, bazı köylerde evler yıkıldı 4 kişi yaralandı.

Abone ol

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İzmir, Bursa ve İstanbul'da da hissedildi. 

BAZI KÖYLERDE HASAR MEYDANA GELDİ

İlçeye bağlı Yukarı, Çam, Tuzla, Gülpınar ve Taşağıl köylerinde bazı evlerde hasar meydana geldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 5,3 büyüklüğündeki deprem saat 06.51'de kaydedildi. Sarsıntının 9,25 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi. 

4 KİŞİ YARALANDI

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 5 köyde bazı evler zarar gördü, 4 kişi yaralandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, saat 06.51'de yaşanan 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından kaymakamlık, belediye ve AFAD ekipleri bölgede tarama çalışması gerçekleştirdi.

Çalışma sonucu ilk belirlemelere göre, Taşağıl, Tuzla, Yukarı, Çam ve Gülpınar köylerinde hasar ile yıkım meydana geldi. Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez ve Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, bölgede incelemelerde bulundu.

YIKILAN DUVARLARIN ALTINDA KALDILAR

Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle ilçeye bağlı köylerde hasar meydana geldiğini, 4 vatandaşın yıkılan duvarların altında kalarak yaralandığını söyledi. 

Depremin meydana geldiği alanda tarama çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Şahin, zarar gören vatandaşlara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti. 

Öte yandan, söz konusu köylerdeki bazı vatandaşlar, depremin ardından hasar gören evlerinden eşyalarını çıkardı.

İKİNCİ BİR DEPREM DAHA

EGE Denizi'nde bugün saat 06.51'de Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi açıklarında meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından 4.2 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha yaşandı. Ayrıca bölgedeki artçı sarsıntılar da devam ediyor.



Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Richter ölçeğine göre 4.2 şiddetinde ikinci bir deprem daha meydana geldi. 07.17'de meydana gelen depremin yerin 4.2 kilometre derinliğinde meydana geldiği bildirildi.

Öte yandan bölgedeki artçı sarsıntıların devam ettiği belirtildi.

En son depremler Çanakkale köy evleri yıkıldı