BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan partililere referandum talimatı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa referandumu için partililerden ev ev gezerek, yeni anayasayı anlatmalarını istedi.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yeni anayasa için yapılacak referandumda meseleyi adalet, demokrasi meselesi olarak anlatmalarını istedi. Kılıçdaroğlu, partililerden ev ev gezmelerini, mahalle muhtarları ve kanaat önderlerini ziyaret etmelerini istedi.

Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde, partisinin il ve ilçe başkanlarının katılımıyla Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı'na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandumda oylanacak olan anayasa değişikliğini eleştirdi.

Kılıçdaroğlu konuşmasına, "Beni dikkatle dinlemenizi istiyorum. Önümüzde bir referandum var, bu referandum bir siyasi partinin seçimi değildir, siyasi partiler seçime girmiyorlar. Heyecanınızı anlıyorum ama heyecanı akılla kontrol edeceğiz. Ne söylediğimizi, nasıl söylediğimizi çok iyi kontrol edeceğiz" diyerek başladı.

Türkiye'de demokrasinin oylanacağını, burada sadece CHP'nin değil bütün siyasi partilerin, partili-partisiz bütün vatandaşların, çiftçilerin, esnafın, gazetecilerin, yazarların, aydınların, avukatların sorumluluğu olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu; düşünceler, görüşler, inançlar, kimlikler, yaşam tarzları farklı olsa da Türkiye'de huzur içinde, kardeşçe yaşamak istediklerini söyledi.

Bu referandumun çok önemli bir değerinin olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Heyecanımızı akılla dengeleyeceğiz. Nerede ne konuştuğumuzu, nasıl konuştuğumuzu çok iyi bileceğiz. Neden, hangi gerekçeyle böyle bir değişikliğe ihtiyaç duyuldu? Bunu sokaktaki vatandaşımıza çok iyi anlatmak zorundayız. Bilgiyle, birikimle anlatmak zorundayız. 'Sen evet diyosun, ben hayır diyorum.' diye bir kavga asla olmamalı. Her insanın görüşüne değer vermeliyiz. O nedenle sorumluluğumuz fazladır. Birlikte düşünerek söz söyleyeceğiz. Düşünerek vatandaşlarımızın sandığa gitmesini isteyeceğiz. Gideceksiniz ev ziyaretleri yapacaksınız, kahvelere, köylere gideceksiniz, mahallelerde muhtarlarla görüşeceksiniz, onlara soracağınız ilk soru şu olmalı, 'Cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyeti'nde taraflı mı olmalı tarafsız mı olmalı?' Emin olun bu ülkenin halkının yüzde 99'u 'Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı.' diyecek. Neden? Çünkü cumhurbaşkanının tarafsızlığı devletin sigortasının garantisidir."