BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,57
ALTIN 2.385,46
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji uyardı! Donacağız

Türkiye, bu akşam akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girecek

Abone ol

Sıcaklıklar 4 ila 10 derece azalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye halen sıcak hava dalgasının etkisinde bulunuyor. Yurt genelinde yağış kaydedilmezken, hava sıcaklığı yurdun iç kesimlerinde hissedilir derecede olmak üzere yurdun büyük bölümünde mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.

Türkiye, bugün kuzeybatı kesimlerinden itibaren yağışlı havanın, yarın akşam saatlerinden itibaren de Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girecek. Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında başlayacak yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların yarın Marmara, Ege, Göller Yöresi, Karadeniz, İç ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde görülmesi bekleniyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz'in iç kesiminde kar, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak.

Perşembe günü Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyıları dışında tüm yurtta etkili olacak yağışın, kıyılar ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Sakarya, Bilecik, İzmir, Manisa ve Düzce çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE SİS UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ VE ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesi ve ülke genelinde beklenen hissedilir derecedeki sıcaklık artışı sebebiyle yerde kar örtüsünün olduğu iç bölgelerde yaşanabilecek ani kar erimelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin güneyinde (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik) yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir ve Manisa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında, kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Isparta, Burdur, K.Maraş ile Antalya ve Adana'nın kuzey ilçelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Düzce çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak yağışların, gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra kuzey ve batısının aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Yüksek kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Adıyaman ile Diyarbakır'ın kuzey ilçelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

screen-shot-2013-02-27-at-9.01.12-am.png

screen-shot-2013-02-27-at-9.01.16-am.png

screen-shot-2013-02-27-at-9.01.19-am.png