BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.400,07
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji bu 13 ili uyardı!

Hafta sonu hava nasıl olacak? Sıcaklıklar ne yönde değişecek?

Abone ol

İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışın il genelinde yer yer kuvvetli olarak gece yarısına kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

13 İL İÇİN  SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda, Türkiye'nin bu akşam saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceğinin tahmin edildiği belirtildi. Yarın batı bölgelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların, Marmara bölgesinde Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa ve İstanbul'da, Ege bölgesinde İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla'da, Batı Akdeniz'de ise Antalya ve Burdur'da kuvvetli olması beklendiği kaydedildi. Meteoroloji, kuvvetli yağışın oluşturabileceği sel, su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı da vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı.

HAVA SICAKLIĞI: Yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacak diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacak.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, batısı ile İstanbul, Bursa ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İzmir, Muğla, Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı zamanla batısının çok bulutlu, Antalya, Burdur, Isparta ve K.Maraş çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya ve Burdur çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara ve Eskişehir çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu zamanla batısı parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Zonguldak, Bolu ve Düzce çevrelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Malatya çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.