BIST 9.736
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.423,48
HABER /  GÜNCEL

Mete Yarar: El Bab'da tanklar gündüz kullanılmıyor

Güvenlik uzmanı Mete Yarar, El Bab'da yaşananlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

El Bab'da roket yağmuru nedeniyle TSK'nın, tankları gündüz kullanamadığını belirten Yarar, "Tankları geceleri kullanıyoruz" dedi.

Türkiye'nin Suriye'de yürüttüğü Fırat Kalkanı operasyonunda son dakika haberleri gelmeye devam ederken, terör uzmanı Mete Yarar CNN Türk'te yayınlanan Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına konuk oldu.

Türkiye gündemindeki kritik gelişmelerle ilgili bilgi veren Yarar, terör örgütü PKK'nın son dönemde yöntemlerini DEAŞ'tan aldığını belirtti. Yarar, TSK'ya ait tankların El Bab'da sadece geceleri kullanılabildiğini de söyledi.

AYNI ANDA YÜZLERCE ROKET ATIŞI

Meskun mahalden tanklara aynı anda yüzlerce roket atışı yapıldığını belirten Yarar, "Tanklarımızı asla gündüz kullanmıyoruz. Üstünü gördüğünde ateş ediyorlar.  Gelişmiş tanksavar roketleriyle vuruyorlar tankları. Şu anda tankları kullanmıyoruz. Geceleri kullanıyoruz." dedi.

KUŞATMA YAPILAMIYOR

El Bab'ın sağında ve solunda dost unsurların olmadığına dikkat çeken Yarar, El Bab'ın güneyinde Esad yönetimi olduğunu hatırlatan Yarar, kuşatmanın tam olarak yapılamadığını söyledi.

RUSYA'NIN TÜRK ASKERİNİ VURMASI: İLİŞKİLERİ HEDEF ALAN TUZAK HAMLE

Rus uçaklarının teknik geriliğine ve pilotlarının deneyimsiz olduğuna değinen Yarar, Rusya'nın benzer şekilde daha önce de müttefiki olan güçleri kazaen vurduğunu hatırlattı. Ancak Yarar El Bab'daki olayda İran destekli Şii milislerinin ve parmağı olduğunu ima ederek, telsiz konuşmalarından elde edilen istihbarata değindi ve "Bir klik, Rusya'nın Türkiye ile yakınlaşmasını önleyici inanılmaz şeyler yapıyor. Rusya'nın bu noktayı vurmasındaki en önemli yanıltıcı merkezin bu klik olduğunu ve o bölgeyle ilgili yanıltıcı bilgi verildiğini düşünüyorum" dedi.