BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.436,44
HABER /  GÜNCEL

Atatürk Havalimanı kapatılacak mı?

Atatürk Havalimanı kapatılacak mı? Yeni havalimanının açılışı Atatürk Havalimanı'nı nasıl etkileyecek? DHMİ Genel Müdürü Funda Makbule Ocak merak edilenleri cevapladı.

Abone ol

Atatürk Havalimanı kapatılacak iddialarına yanıt DHMİ Genel Müdürü'nden geldi.

"Yeni havalimanının açılmasının ardından Atatürk Havalimanı tamamen kapatılmayacak." 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Makbule Ocak, yeni havalimanının açılmasının ardından Atatürk Havalimanı'nın tamamen kapanmayacağını belirterek "Bütün büyük metropollerde olduğu gibi İstanbul'daki yeni havalimanına da yedek bir meydan olması lazım. Atatürk Havalimanımızda çok ciddi alt ve üst yapı yatırımlarımız var. Ticari uçuşları yeni havalimanına kaydırdıktan sonra Atatürk Havalimanı'nda genel havacılık, müstakil kargolar, uçuş eğitimleri, bakım ve onarım hangarları gibi havacılığın diğer noktalarına çok ciddi imkanlar sağlayacağız." dedi.

İşletmenin Florya'daki tesislerinde gazetecilerle bir araya gelen Ocak, son yıllarda havacılık sektörünün Türkiye'de çok önemli bir ivme kazandığını söyledi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Ocak, "Yeni havalimanı için yabancıların beklentileri çok büyük. Yeni havalimanı büyük bir pazar, çok büyük bir hikayenin hayata geçmesi. Dolayısıyla yurt içinde de büyük bir pazar. Aynı zamanda yurt dışından da pek çok ülkenin ilgisini çeken bir pazar. İlgi fazlasıyla devam ediyor, sanıyoruz daha da artacak." şeklinde konuştu.

Yeni havalimanının önemli bir istihdam da oluşturacağına vurgu yapan Ocak, "Şu anda 23 bin işçi çalışıyor, yakın zamanda bu sayı 30 bine çıkacak. Yeni havalimanında da hava trafiği bizim sorumluluğumuzda olacak. Hava trafik kontrolörleri alımlarına başladık. Arkadaşlarımızı yetiştireceğiz. İstihdama bizim de katkımız olacak." dedi.

"ATATÜRK HAVALİMANI ÖNEMLİ PAZAR OLACAK"

Yeni havalimanının açılmasının ardından Atatürk Havalimanı'nın tamamen kapanmayacağına dikkati çeken Ocak, "Bütün büyük metropollerde olduğu gibi İstanbul'daki yeni havalimanına da yedek bir meydan olması lazım. Atatürk Havalimanımızda çok ciddi alt ve üst yapı yatırımlarımız var. Ticari uçuşları yeni havalimanına kaydırdıktan sonra Atatürk Havalimanı'nda genel havacılık, müstakil kargolar, uçuş eğitimleri, bakım ve onarım hangarları gibi havacılığın diğer noktalarına çok ciddi imkanlar sağlayacağız. Çok önemsiyoruz. Atatürk Havalimanı önemli bir pazar olacak. Şu anda özellikle genel havacılıkla ilgili planlamalarımızı yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ"

Bir gazetecinin, "Yeni havalimanında uçakların iniş ve kalkışı esnasında yaşanabilecek kuş çarpma olaylarına karşı alınan önlemler nelerdir?" sorusuna da Ocak, "Titizlikle takip ediyoruz. Uluslararası kuş gözlem danışmanları var. Gözlem yapıyorlar. Kuş tespit radarlarının da siparişleri verildi. Hiçbir problem olmayacak." yanıtını verdi.   

Ocak, "Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi tadilattan geçirilecek mi?" sorusuna karşılık da "Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nin tadilatını planlıyoruz. Yeni havalimanında da çok ciddi bir devlet konukevi yapılıyor." dedi.

Bir başka soru üzerine de Ocak, Atatürk Havalimanı'ndaki kira ücretlerinin yeni havalimanına geçildikten sonra şirketlerin sözleşme süreleri sona erinceye kadar devam edeceğini söyledi.