BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.435,10
HABER /  GÜNCEL

1915 Çanakkale Köprüsü ihalesinde flaş gelişme

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nü kazanan grubu açıkladı.

Abone ol

1915 Çanakkale Köprüsü'nü kazanan taraf belli oldu. 1915 Çanakkale Köprüsü ve bağlantı yolları ihalesini Daelim- Limak - SK- Yapı Merkezi OGG kazandı.

İHALEYİ KAZANAN GRUBU KARS'TA AÇIKLADI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, flaş gelişmeyi ilk kez Kars'ta açıkladı. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kars'a gelen Arslan, flaş gelişmeyi duyurdu.

Bakan Ahmet Arslan: "Dünyanın en büyük köprüsünü yapmış olacağız. Bu, 'Türkler'de çok oluyor' lafının tam da ispatı. Çok olmaya devam edeceğiz inşallah çünkü biz insanımızın hayrı için, insanlığın hayrı için çok olmaya devam ediyoruz. Burada da çok olacağız."

 Arslan, projeyi en kısa sürede yapmayı taahhüt eden Daelim- Limak - SK- Yapı Merkezi OGG'ye verildiğini söyledi.

Bilindiği üzere fafta içinde A Haber'e konuk olan Arslan, canlı yayında 18 Mart'ta temeli atılması planlanan köprüyle ilgili kararı hafta sonu ya da hafta başında vereceklerini söylemişti.

PROJE BEDELİ 10 MİLYAR 354 MİLYON LİRA

Bilindiği üzere 26 Ocak'ta köprü için ihaleye katılan 4 ortak girişim grubu tekliflerini sunmuştu. En kısa süreyi de Daelim (Kore)-Limak-SK (Kore)-Yapı Merkezi OGG vermişti. Grubun ortaya koyduğu proje bedeli 10 milyar 354 milyon 576 bin 202 lira açıklandı.

YAPIM SÜRESİ 5,5 YIL

Bakan Arslan, 26 Ocak'ta köprünün yapımı için verilen teklifle ilgili olarak şunları söylemişti: "Bu rakamlar çerçevesinde şu an için en kısa süreyi veren Daelim-Limak-SK-Yapı Merkezi grubu. 5,5 yıllık yapım süresi dahil önerdikleri süre toplam 16 yıl 2 ay 12 gün. Rakamlar bunlar, süreler ortada. Proje bedelini düşündüğümüz zaman bizim de kurum olarak çalıştığımız rakamlarla örtüşüyor.

GEÇİŞ ÜCRETLERİ

Köprüden otomobil eşdeğer geçişi 15 avro artı yüzde 8 KDV, otoyol kısmında da kilometre başına 5 sent artı yüzde 18 KDV olarak hesaplandı.