BIST 10.083
DOLAR 32,36
EURO 34,82
ALTIN 2.440,85
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mersinlilere Bihter Behlül tavsiyesi

CİSED, '10 Adımda Erken Boşalma Tedavisi' adı altında bir kitap hazırladı. Kitapta Bihter ve Behlül de cinsel terapiye katılıyor.

Abone ol

Türkiye'de her 10 erkekten 7'sinin 'erken boşalma' sorunu yaşadığı gerçeğinden yola çıkan Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED), '10 Adımda Erken Boşalma Tedavisi' adı altında bir kitap hazırladı.

BİHTER VE BEHLÜL CİNSEL TERAPİYE KATILIYOR

Nefes egzersizlerinin yanı sıra duyulara odaklanma gibi yöntemlerin tavsiye edildiği kitap, 'Aşk-I Memnu' adlı dizinin ana karakterleri Bihter ve Behlül'ün cinsel terapiye katılmasını da konu ediniyor.

CİSED tarafından hazırlanan 'İyileştirme Serisi' adlı kitaplar dizisinin ilki olarak öne çıkan kitabın altındaysa derneğin genel başkanı Dr. Cem Keçe ile Mersin Şube Başkanı Yaşam Yanardağ Çelik'in imzası yer alıyor. Ulusal bir televizyon kanalında yayımlanan 'Aşk-ı Memnu' adlı dizinin ana karakterleri Bihter ve Behlül'ün erken boşalma tedavisi için cinsel terapi görmesini anlatan kitap, söz konusu sorunun çözümündeyse 10 aşamadan oluşan bir tedavi süreci öneriyor. CD ile gevşeme egzersizleri ve otohipnozun yanı sıra nefes, duyulara odaklanma, hazırlık, mastürbasyon ve cinsel birleşme gibi egzersizlerin de yer aldığı kitabın tüm yayın haklarıysa Ütopya Grafik'e ait olduğu belirtildi.

"TÜRKİYE'DEKİ ERKEKLERİN YÜZDE 70'İ ERKEN BOŞALIYOR"

'10 Adımda Erken Boşalma Tedavisi' adlı kitapla ilgili olarak İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan CİSED Mersin Şube Başkanı Yaşam Yanardağ Çelik, bugün Türk erkeğinin en önemli sorunlarının başında 'erken boşalma'nın geldiğine dikkat çekerek, dernek olarak 5 bin kişi üzerinde yapmış oldukları anketin de Türkiye'de erkeklerin yüzde 70'inin bu sorunu yaşadığını ortaya koyduğunu anlattı.

Her 10 erkeğin 7'sinin erken boşaldığı düşünüldüğünde bunun aynı zamanda da her 10 erkeğin 7'sinin de mutsuz olduğu anlamına geleceğini kaydeden Çelik, "Konuyu, partnerleri açısından değerlendirirsek; bu erkeklerin eşlerinde de aynı mutsuzluk ve eksiklik duygusunu gözlemlemek mümkündür. Birçok erkek hayatının bir döneminde kontrolsüz veya erken boşalma problemi yaşayabilir. Erken
boşalma, erkeğin veya eşinin cinsel hayatında sorunlara neden olmaya başladığı noktada tıbbi bir problem olarak kabul edilir. Erken boşalmaya neden olan çok sayıda etken vardır. Genellikle altta yatan nedense psikolojiktir. Zihinsel ve duygusal sağlığı etkileyen stres, depresyon ve diğer faktörler de bu durumu ortaya çıkarabilir" dedi.

"ERKEN BOŞALMA ÇOK ESKİ DEVİRLERDEN BERİ VAR OLAN BİR SORUN"

Erken boşalma tanısı konulabilmesi için 5 kriter olduğuna dikkat çeken Çelik, bunların da 6 ay ve üzerinde haftada ortalama 2 kez olmak üzere düzenli bir cinsel hayatın olması, her cinsel ilişkide yineleyici ve tekrarlayıcı bir biçimde erken bir boşalmanın yaşanması, o an geldiğinde kişinin kendini kontrol edememesi, partner boşalmadan boşalma yaşanmasıyla birlikte penis-vajina birlikteliğini 7 dakika ve üzerinde sürdürememe olarak sıralanabileceğini anlattı. Erken boşalmanın çok eski devirlerden beri var olan bir sorun olmasının yanında öğrenilmiş ve kazanılmış bir refleks olduğunun altını çizen Çelik, sorunun çözümü noktasında da CİSED olarak '10 Adımda Erken Boşalma Tedavisi' adı altında bir kitapçık hazırladıklarını, bunun da oldukça verimli olacağını düşündüklerini de sözlerine ekledi.