BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Mersinli avukatlardan darbe tepkisi

Mersinli 40 avukat "Balyoz Darbe Planı" için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Mersin Barosu'na kayıtlı 40 avukat "Balyoz Darbe Planı" için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Avukatlar yaptıkları açıklamada gelişmiş demokrasilerde telaffuz dahi edilmeyen kavramların Türkiye'de planlar halinde bulunmasına tahammüllerinin almadığına dikkat çekerek, halkın tercihini antidemokratik yollarda bertaraf edilmeye çalışılmasına kınadıklarını kaydettiler.

TARAF'IN HABERİNİ HATIRLATTI
Avukatlar suç duyurusu öncesi Mersin Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenledi. Suç duyurusunda imzası bulunan Mersin Barosuna bağlı 40 avukat adına açıklama yapan Murat Değerli, Taraf gazetesi tarafından ortaya çıkarılan ve içinde ıslak imzalı yazışmalar, sunumlar, orijinal antetli askeri CD'ler ve ses kayıtlarının bulunduğu belgelerin mahkemeye sunulduğunu hatırlattı.

BU PLAN BİR KURGU DEĞİLDİR
Planda görevlendirilecek personele ve rütbelerine kadar isimlerinin açık açık yazılması ile İstanbul başta olmak üzere bazı belediye başkanlarının görevlerinden alınacak olmasının senaryo savunmasını çürüttüğünü ifade eden Değerli, ayrıca polisin 1. Ordu Komutanlığı emrine sokulmak istenmesi, Fatih'te eylemler sonrası sokağa taşan halka karşı askerin devreye girmesi ve 250 bin kişinin irticacı olduğu gerekçesiyle tutuklanacağı bilgisinin de planın bir kurgu olmadığını gösterdiğini söyledi.

Planda yazılan eylemlerin bir çok suç kapsamına girdiğine dikkat çeken Değerli, "eylemlerin yargılamalarının yapılarak faillerinin cezalandırılması amacıyla suç duyurusunda bulunuyoruz" diye konuştu.
Değerli, basın açıklamasını Napolyon'un "Kılıç ile her şeyi yapabilirsiniz; ancak üzerine oturamazsınız." sözü ile tamamladı.
Avukatlar daha sonra adliyeye giderek suç duyurusunda bulundu.