BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,84
ALTIN 2.411,56
HABER /  GÜNCEL

STV kameramanını dışarı attılar

Samanyolu Haber kameramanına şok.. NATO toplantısını takip eden çalışan kötü bir sürprizle karşılaştı.

Abone ol
Samanyolu Haber Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar, NATO Savunma Bakanları Gayriresmi Toplantısı'nı izlemek için İstanbul Kongre Merkezi'nde bulunan Samanyolu Haber'de görevli bir kameramanın, akreditasyonu olmasına rağmen görevliler tarafından merkezin dışına çıkarıldığını bildirdi.

Yıkar, Samanyolu Haber kameramanı Erkan Uysal ile canlı yayın aracının teknik yönetmeni İbrahim Gürgün'e akreditasyon kartının 2 gün önce akreditasyon merkezinden verildiğini, Uysal'ın kartla bugün İstanbul Kongre Merkezi'nde çekim yaptığını anlattı.

Yıkar, şöyle devam etti:

"Toplantıyı izlemek için İstanbul Kongre Merkezi'nde bulunan görevli kameramanımız, akreditasyonu olmasına rağmen görevliler tarafından merkezin dışına çıkarıldı. Kameramanımızı, (Kartı yanlışlıkla vermişiz) diyerek dışarı çıkarıyorlar. Daha önce de aynı mekanda NATO toplantıları oldu ve Samanyolu Haber bu toplantıların hepsini takip etmiştir. Samanyolu gibi Türkiye'de çok itibar gören bir kanala, uluslararası camianın gözü önünde uygulanan sansür, aslında medyaya uygulanan bir sansürdür. Demokratik ve şeffaf bir ülkede olmaması gerekir."

Samanyolu Haber canlı yayın aracını bu olaydan sonra merkeze uzak bir yerde konuşlandırdıklarını ifade eden Yıkar, kendi sorumlulukları gereği konu ile ilgili bilgi akışı sağladıklarını ancak toplantı salonuna alınmadıklarını söyledi.

Öte yandan, toplantıyı organize eden yetkililer, konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.