BIST 9.524
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.487,67
HABER /  GÜNCEL

Mersin'den Gezi Parkı'na gönderme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törende Enbe Orkestrası Gezi Parkı direnişine gönderme yaptı.

Abone ol

Mersin’deki muhteşem töreni tüm dünya ilgiyle izledi. 24 ülkeden 2994 sporcunun yarışacağı organizasyon öncesi hazırlanan görsel şölen Piri Reis haritası ile başladı.

Akdeniz’in tarihi dansçıların şahane şovuyla anlatıldı. Büyük Sema gösterisi ayakta alkışlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından açılış töreni havai fişek, ses ve ışık gösterileriyle devam etti.

Stadyum zeminine yansıtılan Piri Reis haritası ve onun üzerinden de bir gemi maketi geçirildi. Sporcuların stadyumu terk ettiği sırada sahneye Enbe Orkestrası çıktı.

ORKESTRADAN GEZİ'YE GÖNDERME

Enbe Orkestrası’nın solistlerinden biri eline ve bileğine yazdığı mesajlarla Gezi Parkı direnişine göndermede bulundu. Bilindiği üzere Taksim Gezi Parkı direnişleri esnasında olası bir yaralanma durumuna karşı kan grubunun belirlenebilmesi için direnişçiler kollarına kan gruplarını yazıyorlardı.

ÇARŞI’YA SELAM

Enbe Orkestrası’nın solisti de bileğinde kan grubu yazılı olarak sahneye çıktı. Şarkıcının aynı zamanda elinin üzerine de keçeli kalemle direnişlerde ön saflarda yer alan çArşı grubunun simgesi olan ‘anarşi’ işaretini yapmış olduğu görüldü. Grubun kadın üyelerinden birinin de eline barış işareti çizmiş olduğu dikkatlerden kaçmadı.

210620130833409503301_4.jpg