BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Merkel: Siyasi birlik şart

Almanya Şansölyesi Angela Merkel bazı ülkelerin diğerlerinden daha hızlı entegre olması gerekse bile AB'nin siyasi bir birliğe ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Abone ol

Almanya Şansölyesi Angela Merkel bazı ülkelerin diğerlerinden daha hızlı entegre olması gerekse bile AB'nin siyasi bir birliğe ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Alman televizyonuna konuşan Merkel ''Daha fazla Avrupa'' dedi ve ''Herşeyden önce siyasi bir birliğe ihtiyacımız var'' diyerek sözlerine devam etti.

Merkel ''Adım adım Avrupa'ya daha çok güç vermeliyiz. Avrupa daha çok şeyi kontrol edebilmeli'' dedi.

Almanya Şansölyesi Perşembe günü İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüşecek 17 euro bölgesi ülkesinin kurmayı amaçladığı bütçe birliği hakkında konuşacak.

Merkel'in kemer sıkma politikalarındaki ısrarı ve bütçe disiplini konusundaki baskısı bir çok Avrupalı'nın Alman yönteminin büyümeyi boğduğunu ve daha çok soruna neden olduğunu düşünmesine neden oldu.

Kimilerine göre Almanya'nın baskıcı tavrı İspanya ve Yunanistan gibi ülkeler üzerindeki borç yükünü ağırlaştırıyor.

İspanya'nın zor durumda olan bankalarını kurtarmak için en az 80 milyar euro bulması gerekiyor.

İspanya Maliye Bakanı kredi piyasalarının İspanya için 'kapalı' olduğunu söyledi ancak henüz Madrid'in AB'den kurtarma paketi talep etmediğini belirtti.

Çarşamba günü Avrupa Komisyonu bir Euro bölgesi ''bankalar birliği'' ile ilgili planlarını ortaya koydu.

Bu şekilde Euro bölgesi bankalarının AB kredilerine ulaşmasının kolaylaştırılması planlanıyor.

Merkel verdiği televizyon röportajında kemer sıkma politikalarını savunmaya devam etti ve ''Bütçe kontrolü ile büyüme aynı paranın iki farklı yüzü. Elimizde kaynak olmadan ekonomik büyüme sağlayamayız. Ancak para biriktirmek de yeterli değil, daha bir çok göz önünde bulundurulması gereken konu var; bunlardan biri de rekabet'' dedi.