BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Merkel: Sığınmacı karşıtı gösteriler utanç verici

Almanya Başbakanı, Heidenau kasabasında sığınmacıların kaldığı bir merkez dışında protesto gösterileri düzenlenmesini kınadı. Merkel, gösterilerin utanç verici olduğunu söyledi. Çıkan çatışmalarda 30'dan fazla polis yaralanmıştı.

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkede sığınmacıların kaldığı bir merkez dışında protesto gösterileri düzenlenmesini kınadı.

Angela Merkel, gösterilerin utanç verici olduğunu söyledi.

Almanya'nın doğusundaki Heidenau kasabasında düzenlenen gösteriler üç gün devam etmiş, aşırı sağcı göstericiler kendilerine müdahale eden polislere şişeler ve molotof kokteylleri atmıştı.

Çıkan çatışmalarda ise 30'dan fazla polis yaralanmıştı.

Göstericiler ile onlara tepki gösteren sol görüşlü eylemciler arasında da çatışma çıkmıştı.

Son gelişmeler sonrası Dresden kenti yakınlarında olan ve yeni açılan merkezde güvenlik önlemleri artırıldı.

'Tiksindirici'

Merkel'in sözcüsü, aşırı sağcıların ve neo-Nazilerin nefret söylemini yaymaya çalışmalarının tiksindirici bir durum olduğunu söyledi.

Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel de Heidenau'ya giderek, kasabanın belediye başkanını gösterilere karşı tepkisi ve cesur tavrı nedeniyle övdü. Gabriel, sığınmacıların kaldığı merkezde de incelemelerde bulunacak.

Yaklaşık 300 kişinin kaldığı merkez, 600 kişi kapasiteli.

Almanya hükümetinin tahminlerine göre, bu yıl ülkeye sığınma başvurusunda bulunanların sayısı 800 bine yaklaşacak.

Berlin yönetimi diğer AB üyelerinden de bu konuda sorumluluk üstlenmelerini istiyor. Konu, Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande arasında bu akşam yapılacak görüşmede ele alınacak.