BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şehidin cenaze namazı kılınmadı mı?

Şehit Ali Alkan'ın cenazesi Yarbay agabeyi Mehmet Alkan'ın çıkışı kadar müftüsüyle de olay yarattı. Müftünün cenaze namazını kıldırmadığı öne sürülmüştü. O müftü konuştu.

Abone ol

ŞIRNAK 'da şehit olan yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze namazıyla ilgili Gülen cemaatine yakın medyada olay yaratan bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre müftü şehidin cenaze namazını kıldırmadı. İddiaların merkezindeki o müftü bugün konuştu : "Bizim kılınan cenaze namazı hususunda hiç bir endişemiz yok. Üzerimize düşen son görevimizi hakkıyla yaptığımıza inanıyorum".

Şehit Ali Alkan'ın cenaze namazını gerektiği şekilde kıldırmadığı ve aileyi geri iterek Ak Partili yöneticilere ön safta yer açtığı iddia edilerek tepki gösterilen Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul bir açıklama yaptı.

Ali Alkan'ın son şehit olması temennisinde bulunan Çortul, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın uyguladığı cenaze formatı olduğunu ve bu formata göre hareket ettiklerini söyledi.ali-alkan-cenazesi-müftü.jpg

SİYASİ DÜŞÜNCENİN ÜSTÜNDE HAREKET EDERİZ
Bu formatı şehidin töreninde de uyguladıklarını kaydeden Çortul, "Bizler bu hizmetleri yürütürken, şunun altını kesinlikle çizelim, her türlü siyasi vesayetin ve siyasi düşüncenin üstünde hareket ederiz. Dolayısıyla bağımsız hareket ederiz. Dini kurallar, kitap ve sünnetin kuralları neyse biz ona göre hareket ederiz" diye konuştu.

KILINAN CENAZE NAMAZIYLA İLGİLİ ENDİŞEMİZ YOK

Cenaze namazını tarif ettiğini ve tekbirleri de tam olarak verip okuduğunu söyleyen Çortul, şöyle devam etti:

"Tarif ettiğim gibi okunması gereken duaları da okudum. Ama belki bir grup insanların çıkartmış oldukları gürültü ve tartışmadan dolayı duyamayanlar olmuş olabilir. Ses cihazlarını da jammerlar ses frekanslarını da düşürmüş olabilir. Ama en arkadaki arkadaşlarımız almış olduğumuz tekbirleri duymuş olduklarını ifade ettiler. Bizim kılınan cenaze namazı hususunda hiç bir endişemiz yok. Üzerimize düşen son görevimizi hakkıyla yaptığımıza inanıyorum, öyle oldu öyle ifade ediyorum. Şehidimizi tekrar rahmet diliyorum. Cenaze namazında bazı insanlar gürültüden patırtıdan bunun farkına varmamış olabilirler o da kendi takdirleridir."

CENAZEDEN BU GÖRÜNTÜ YANSIMIŞTI