BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Silvan'da yine çatışma var, zırhlı araç takviyesi yapılıyor

Kendilerine Farqîn (Silvan) Halk İnisiyatifi adını veren grup ile güvenlik güçleri arasında yeni çatışmalar yaşanan Silvan'da öğleden sonra yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Abone ol

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bugün öğleden sonra yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve yer yer çatışmalar yaşandığı haber veriliyor.

İlçede 18 Ağustos'ta bütün iletişim hatlarının kesilmiş ve can kaybı ve hasara yol açan çatışmalar yaşanmıştı.

Kendilerine Farqîn (Silvan) Halk İnisiyatifi adını veren ve silahlı oldukları söylenen bir grubun dün geceden itibaren Tekel Mahallesi, Tekel Caddesi; Mescid Mahallesi Azizoğlu Caddesi; Selahattin ve Konak mahallelerinde hendekler kazımaya başladığı haberi üzerine güvenlik güçleri tarafından operasyon düzenlendi.

Sabah 05:00'dan 08:00'a kadar çatışmaların yaşandığı yerlerde şu an durumun gergin olduğu haber veriliyor.

Buralarda bir kısım mahallelinin evlerini boşaltıp uzaklaştığı gelen bilgiler arasında.

Silvan'da bir yerel kaynağın verdiği bilgiye göre, hendeklerin kazıldığı yerlerde yine mayınlı pusular kurulduğu iddia ediliyor.

30'a yakın zırhlı araç takviyesi

Diyarbakır'dan 30'a yakın takviye zırhlı aracın gittiği ilçede, üç mahalleye giriş çıkışın sabah saatlerinden beri yasak olduğu kaydediliyor.

Gerginliğin devam etmesi üzerine Silvan Kaymakamlığı 13:50'de ilçe merkezinde sokağa çıkma yasağını ilan etti.

Kaymakamlığın sokağa çıkma yasağı ilanı ilçedeki cami hoparlörlerinden halka duyruldu. .

Helikopterlerin de havadan operasyona destek verdiği ilçe merkezinde, göstericiler tarafından sokak ve caddelerde lastiklerin yakıldığı bildiriliyor.

Gazeteciler oradaydı

Silvan ve Lice’de yaşanan olayları yerinde incelemek üzere Özgür Gazeteciler Cemiyeti’nin (ÖGC) çağrısıyla Diyarbakır’a gelen bir grup gazeteci de, sosyal medyadan attıkları mesajlarda Silvan'da Gazi caddesinde bir süre mahsur kaldıklarını bildirdiler.

Evrensel gazetesi Genel Yayın Müdürü Fatih Polat gazeteciler heyetinin ziyaretinden bu fotoğrafı sosyal medyada paylaştı.

Celal Başlangıç, Mehveş Evin, Ayşe Yıldırım Başlangıç, Özgür Korkmaz, İsminaz Ergün, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Uğur Güç, DİSK Basın-İş Sendikası Başkanı Faruk Eren, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Sekreteri Turgut Dedeoğlu'nun da bulunduğu gazeteci heyeti, sabah saatlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarını da ziyaret etmişti.

Twitter adresinden Silvan'daki gelişmeleri aktaran Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, ilçedeki duruma ilişkin şu paylaşımları yaptı:

‏"Gazeteciler Heyeti olarak Silvan'dayiz. An itibari ile sokağa çıkma yasağı var. Silah sesleri geliyor.

"Silvan'da gazeteci heyeti olarak TOMA ve Akrep üzerimize sürülerek dağılmazsak müdahale edileceği ile tehdit edildik.

"Gazeteciler heyeti olarak, ilçede tanık olduğumuz duruma dair belediye önünde açıklama yaptık. Şu an Lice yolundayiz."