BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,88
HABER /  GÜNCEL

Merdiven boyamanın cezası belli oldu!

Herşey İstanbul'da Cihangir'deki merdivenlerin boyanması ile başlamıştı. Şimdi etkinlik tüm ülkeye yayıldı ama cezası da belli oldu.

Abone ol

İNTERNET HABER- Herşey İstanbul'da bir kafe sahibinin merdivenleri gökkuşağı renklerine boyaması ile başladı.  Belediye yapmadık dedi ama bir gece 4 günde boyanan merdivenleri griye boyadı. Halk ise tekrar gökkuşağı rengine...

Bu renkli etkinlik bir anda tüm Türkiye'yi sarıverdi. Boyama savaşının en çok yaşandığı yer ise İzmit oldu. Gündüz gökkuşağı, gece ise griye boyanan merdivenler medyanın da dikkatini çekti. Sonunda merdivenleri rengarenk boyayan gençler polis tarafından kamu düzenini bozma gerekçesi ile gözaltına alınırken, zabıta ekipleri de merdiven boyayan beş gence 30'ar lira para cezası kesti

CEZASI OTUZ TÜRK LİRASI

İzmit'te hafta başında başlayan ve zaman zaman polisin müdahalesine rağmen bazı bölgelerdeki merdivenlerin 5 kez boyanıp belediyece tekrar griye boyama mücadelesi devam ederken, zabıta para cezasını devreye sokarak merdiven boyayanlara 30'ar lira para cezası kesmeye başladı.

BELEDİYE MECLİSİ CEZAYI GÖRÜŞECEK

Yuvam Akarca Konutları Sefa Sirmen Caddesi üzerinde bulunan C 2-4 bloklarının yanındaki merdivenler boyandı. Bu semtte oturan gençler ellerine fırçaları alarak boyama işlemini gerçekleştirdikten bir süre sonra da olay yerine İzmit Belediyesi Zabıta ekipleri geldi. zabıta ekipleri merdivenleri boyayan gençlere herhangi bir müdehalede bulunmazken, isimlerini alıp kabahatler kanununa göre 30'ar TL para cezası uygulanması için zabıt tuttu. Merdivenleri boyadığı tespit edilen E.G., U.A. ve C.G. adlı gençler hakkında tutulan 30'ar TL'lik para cezasının daha sonra İzmit belediyesi Meclisi'nde görüşülüp cezanın uygulanıp uygulanmayacağına karar verilecek.

İzmit'te daha önce de merdivenleri boyamak isteyen 6 kişi gözaltına alınmıştı.