BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Mercedes Sprinter'a güvenlik makyajı

Mercedes-Benz Sprinter makyajlanırken, görsel değişiklikler yerine güvenlik ve motor makyajı daha üstün.

Abone ol

Türkiye'de özellikle servis taşımacılığına önemli pazar payı olan Mercedes-Benz Sprinter, ikinci neslinde makyajlanarak daha verimli motorlara ve yeni güvenlik donanımlarına kavuştu.

Araçta yapılan görsel değişikliklerle birlikte farlar markanın son dönemde binek modellerinde kullandığı çizgileri andırır hale gelirken, üç yatay şeridin kullanıldığı ön ızgara da daha belirgin hale getirilmiş. Karoserdeki değişikliklerle birlikte kabinde de yeni dekorlar eklenmiş. Yenilenen direksiyon, vites kolu ve müzik sistemi Mercedes-Benz'in hafif ticarisindeki iç mekan değişikliklerini tamamlarken, güçleri 95 HP ile 190 HP arasında değişen dizeller ile 1.8 lt 156 HP'lik benzinliden oluşan motor seçeneklerinin tamamı katı Euro VI emisyon normlarını karşılıyor.

Bu yönden bakıldığında dünyada bir ilk olan makyajlı Sprinter'da motor seçeneklerine bağlı olarak ya 6 ileri manuel ya da 7 kademeli otomatik şanzıman kullanılıyor. Güvenlik konusunda da önemli bir atılım yapan Sprinter'da yan rüzgar asistanı standart olarak sunulurken, çarpışma önleme yardımcısı, kör nokta uyarısı, otomatik uzun farlar ve şerit takip yardımcısı opsiyonları da sunuluyor. Siparişleri haziranla birlikte alınmaya başlayacak olan makyajlı Sprinter'ın teslimatlarınınsa eylülde başlaması bekleniyor.

Yeni güvenlik donanımları pek çok modern binek otomobilde bile sunulmazken, bu özellikleri sunan başka bir model yok.