BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,79
ALTIN 2.429,90
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Meral Akşener'in sıkıntısı büyük! Küsen gidiyor...

İYİ Parti kurulalı henüz bir ay bile olmadı ancak istifalar ve istifa edeceği iddia edilenlerin listesi kabarıyor. Cevher Cevheri istifa etti, Ümit Özdağ ekibiyle birlikte gidecek beklentisi varken, şimdi de merkez sağdan gelenler istifanın eşiğinde.

Abone ol

MERAL Akşener'in İYİ Parti'sinde istifalar ve koltuk savaşları kızıştı. Parti kurucusu eski DYP milletvekili Cevher Cevheri'nin yönetimde görev verilmediği için istifa etmesinin ardından, günlerdir Akşener-Koray Aydın ikilisince dışlandığını düşünen Ümit Özdağ'ın da ekibiyle birlikte istifa edeceği iddiaları ortalıkta dolaşıyor. Ümit Özdağ iddiaları bugüne kadar yalanlamazken, merkez sağdan gelen İYİ Parti kurucularının da yönetimde ülkücü kökenli isimlere ağırlık verilmesi nedeniyle istifanın eşiğinde olduğu öne sürülüyor.

İddialı hedeflerle yola çıkan İYİ Parti'de istifalar sonrasında 'küskünler' sıkıntısının ortaya çıktığı belirtiliyor. Kurucular Kurulu'nda yer alan Cevher Cevheri'nin istifası partide sıkıntı yarattı. Partinin kurucu yönetiminde yer almayan bazı isimlerin ise “kırgın” olduğu kulislere yansıyan bilgilerden.

"MHP KÖKENLİLERE AĞIRLIK VERİLİYOR" ELEŞTİRİSİ

Özellikle MHP kökenli isimlere parti kadrolarında geniş yer verildiği eleştirileri yöneltiliyor. Ancak partinin “erken seçim olasılığı” dikkate alınarak, kuruluş sürecini hızlandırmak zorunda kaldığına dikkat çeken parti kaynakları, olağan kongrede seçilmiş yöneticilerin iş başına geleceğini, şu anda yönetimde olmayan birçok ismin bu süreçte yönetimde ve parti vitrinine girebileceğini ifade ediyorlar.

MHP İLE POLEMİK YASAĞI KOYDU

MHP yönetiminin sert eleştirilerinin de hedefi olan Akşener'in, parti yöneticilerini özellikle MHP ile polemiğe girmeme konusunda uyardığı belirtiliyor. Özellikle parti yönetiminde söz sahibi isimlerin, MHP'den gelen eleştirilere yanıt verirken, yeni tartışmaya yol açacak üsluptan kaçınılacak. 

 BAŞKANLIK DİVANINA 'FİZİKSEL YETERSİZLİK' SAVUNMASI

Partinin Başkanlık Divanı'nın da genel merkezin fiziksel yetersizliği nedeniyle “dar” tutulduğu, Olağan Kongre sonrasında Divan'daki üye sayısının da artırılacağı vurgulanıyor.

İSTİFA EDENNLER VE İSTİFA EDECEĞİ SÖYLENENLER

İYİ Partinin Kocaeli İl Başkanı olarak atanan Haluk Ulusoy'un istifasının ardından partinin Kurucular Kurulu'nda yer alan eski milletvekili Cevher Cevheri de istifa etmişti. Cevheri'nin istifasının nedeninin Başkanlık Divanı'nda yer almaması üzerine yaşadığı kırgınlık olduğu belirtiliyor. 

Meral Akşener ile Koray Aydın'ın teşkilatlar için yapılanmaya giderken etkisiz bıraktıkları iddia edilen Ümit Özdağ'ın da ekibiyle birlikte İYİ Parti'den ayrılmaya hazırlandığı öne sürülmüştü. Bir haftadır gündemde olan iddiayı Ümit Özdağ'ın yalanlamaması da dikkat çekici bulunuyor. 

İYİ Parti'de 'iç güveysi' kavgası! Bomba iddialar! İstifa mı ediyor?

İyi Parti'de bir istifa daha o isim de ayrıldı