BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.422,70
HABER /  GÜNCEL

AK Partili Hayati Yazıcı'dan seçim barajı ile ilgili flaş sözler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı "Şu an bizim çalışmalarımızda seçim barajı ile ilgili bir paragraf yok. Yüzde 10 barajının temsiliyet açısından sorun olmayacağını düşünüyorum. Meclis'te uyumlu çoğunluğun olması önemli" ifadelerini kullandı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı NTV'de katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

SEÇİM BARAJI KONUSU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği seçim barajı ve ittifak ile ilgili konuşan Yazıcı, "Şu an bizim çalışmalarımızda seçim barajı ile ilgili bir paragraf yok. Yüzde 10 barajının temsiliyet açısından sorun olmayacağını düşünüyorum. Meclis'te uyumlu çoğunluğun olması önemli" dedi. Seçim ittifakı ile ilgili de konuşan Yazıcı, "İttifakın önünde bir engel yok" ifadelerini kullandı.

''İSTİFA İLE İLGİLİ YENİ BİR DOSYA YOK''

AK Parti'deki değişim ile ilgili de konuşan Yazıcı, "Biz parti olarak kaynağı iyi kullanırız. Belediye başkanlarının istifası ile ilgili yeni bir dosya yok" ifadesini kullandı. Yazıcı 4 il başkanını daha istifasını vererek yeni isimlere alan açtığını anlattı. 

"YENİ SİSTEMDE 2019'DAKİ İLK UYGULAMA ÖNEMLİ"

Zaten Cumhurbaşkanlığı Hükümet modelin bir hükümet kuramama sorunu yok denilebilir. İlk uygulama 2019'da yapılacak seçimlerle yapılacak. Dolayısıyla yürütme erkinin arkasında ona destek verecek parlamentoda güçlü bir çoğunluğu yoksa bu hükümet modelinin sağlıklı bir teamülü oluşturulamaz. Hayati derecede önemlidir diye düşünüyorum.