BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İki ay önce Türkiye'ye girmiş! PKK’nın dişi Karayılanı böyle öldürülmüş

Önceki gün Şırnak’ta ölü ele geçirilen 'Delal Amed' kod adlı üst düzey terörist Hülya Eroğlu, PKK’nın dişi Karayılanı olarak tanınıyordu. Eroğlu’nun büyük darbe vurulduğu açıklanan örgütü toparlamak için iki ay önce 10 kişilik bir grupla Türkiye’ye gönderildiği bildirildi.

Abone ol

Aranan teröristler listesinin kırmızı kategorisinde bulunan ve başına 4 milyon lira ödül konulan terör örgütü PKK’nın elebaşlarından ‘Delal Amed’ kod adlı Hülya Eroğlu’nun öldürülmesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı.

YER DEĞİŞTİRİNCE YAKAYI ELE VERDİ

Güvenlik kaynakları operasyonun özellikle Hülya Eroğlu’nu hedeflemediği belirtiyor. Ancak bölgede art arda yapılan operasyonlar ve baskı yüzünden Eroğlu barındığı yeri güvensiz bularak terk etmek zorunda kaldı. Bunun sonucunda İHA’lar tarafından yeri saptandı. Savaş uçaklarının bombardımanı sonucunda etkisiz hale getirildi. Yapılan alan taraması sırasında ise kimliği tespit edildi.

ÖRGÜTÜ TOPARLAMAK İÇİN GÖNDERİLMİŞTİ

Eroğlu’nun büyük darbe vurulduğu açıklanan örgütü toparlamak için iki ay önce 10 kişilik bir grupla Türkiye’ye gönderildiği bildirildi. Eroğlu’nun etkisiz hale getirildiği operasyonun ardından yapılan aramalarda çok sayıda silah ve mühimmat bulundu.

OPERASYONAD ELE GEÇİRİLENLER

Operasyonda, Milan ve AT-5 güdümlü tanksavar füzesi, RPG-7 roketatar, 3 Kalaşnikof piyade tüfeği, 56 havan mühimmatı, 5 el bombası, 1191 uçaksavar mühimmatı, 25 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi. 

DİŞİ KARAYILAN

PKK’nın kadın yapılanması olarak bilinen YJA Star’ın başında bulunan Eroğlu’nun örgütteki en etkili kadınlardan biri olduğu öğrenildi. 43 yaşındaki Diyarbakır doğumlu Hülya Eroğlu terör örgütünün yürütme konseyinde yer alan Murat Karayılan ve Duran Kalkan’a yakınlığıyla biliniyordu.

İLK KIRMIZI LİSTELİ

Öte yandan operasyonda İçişleri Bakanlığı’nın “Aranan Teröristler” listesindeki 41 kişilik kırmızı kategorinin 20’nci sırasında yer alan Hülya Eroğlu, kırmızı listeden etkisiz hale getirilen ilk PKK’lı oldu. Şimdiye kadar kırmızı listeden iki terörist etkisiz hale getirildi.