BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.439,59
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Kaya kaç yaşında neden öldü eşi kimdir nereli?

Ahmet Kaya'nın bugün ölüm yıldönümü. Peki Ahmet Kaya kaç yaşında nerede neden ölmüştü? Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya kimdir çocukları Melis Kaya, Çiğdem Kaya nerede ne yapıyor? İşte Ahmet Kaya'nın hayatı ve Hürriyet'in Vay Şerefsiz manşeti ile değişen hayatı;

Abone ol

Bugün Ahmet Kaya'nın ölüm yıldönümü. Türk müziğinde sıradışı bir iz bırakan Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, ünlü şair ve söz yazarı Yusuf Hayaloğlu'nun kardeşi. Peki Ahmet Kaya öldüğünde kaç yaşındaydı, ölüm nedeni neydi çocukları var mı? İşte Ahmet Kaya hakkında merak edilenler;

Ahmet Kaya 1957 yılında Malatya'ya göç etmiş olan bir ailenin beşinci çocuğu olarak doğdu. Babası Sümerbank mensucat fabrikasında çalışan bir işçiydi. İlkokulu Malatya'da okudu. Müzikle altı yaşında babasının hediye ettiği bağlama ile tanıştı.

Ahmet Kaya nerede nasıl ve neden öldü?: Ahmet Kaya'nın yaşamı kadar ölümü de olay yarattı. Ahmet Kaya, 16 Kasım 2000 yılında Hoşçakalın Gözüm isimli albümünün kayıtlarını yaparken, Paris'in Porte de Versailles semtindeki evinde bir gece kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 57 yaşında ölen Ahmet Kaya'nın cenazesi 17 Kasım 2000'de 30.000'in üzerinde kişinin katıldığı törenle Paris'in Peré Lachaise mezarlığına defnedildi.

Ahmet Kaya'nın eşi ve çocukları kimdir? Ahmet Kaya ünlü şair ve söz yazarı Yusuf Hayaloğlu'nun kızkardeşi Gülten Kaya ile evlendi. Ahmet Kaya ile eşi Gülten Kaya'nın uzun soluklu evliliklerinden 2 çocukları oldu. Ahmet Kaya'nın kızlarının isimleri Melis Kaya ve Çiğdem Kaya'dır.

Hürriyet Gazetesi'nin Ahmet Kaya için attığı Vay Şerefsiz manşeti neydi?
 Ahmet Kaya 57 yıllık ömründe bir çok soruşturmaya konu oldu. Bunlardan şüphesiz en önemlisi ve hayatını tümden değiştiren 'Vay Şerefsiz' iftirasıydı. Ertuğrul Özkök'ün genel yayın yönetmenliği döneminde Hürriyet Gazetesi Ahmet Kaya için 1993 yılında 'Vay Şerefsiz' manşetini attı. Gazetenin iddiasına göre Ahmet Kaya, Berlin'de Kürt İşadamları Derneği'nin düzenlediği bir gecede Türkiye'ye kin kusmuştu. Sonraki manşette ise Ahmet Kaya için Ayıp Ettin Gözüm manşetini atan Hürriyet, onu Apo'lu Kürdistan haritası önünde konser vermekle itham etti. Ahmet Kaya için bu haberler üzerine DGM'de 10.5 yıl ağır hapis istemiyle iki ayrı dava açıldı. Kaya bunun üzerine 16 Haziran 1999'da Türkiye'den ayrıldı. Yargılamaların sonucunda gıyabında toplam 3 yıl 9 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra bu görüntülerin düzmece olduğu belirlendi.

Ahmet Kaya'nın rekor kıran şarkısı: Ünlü sanatçı Ahmet Kaya'nın her albümü en çok satanlar listesine girdi. Bunlar içinde Dağlara albümü 2.800.000 bandrolle rekor kırmıştır.

Ahmet Kaya'nın Melis Kaya ve Çiğdem Kaya isminde 2 kızı var. 

Ahmet Kaya : Benim Hiç Mercedes'im olmadı
Ahmet Kaya, yasal suçlamaların yanı sıra çeşitli kesimlerce lüks içinde yaşarken yoksulluk edebiyatı yapmakla da itham edildi. Bu eleştirilerle ilgili olarak yöneltilen bir soruya şu şekilde yanıt verdi: “Benim hiç Mercedes'im olmadı. Şimdiki arabam Mercedes'ten daha pahalı, cip olduğu için gözüne batmıyor insanların. Salaklaşmamak lazım; bunlar önemli şeyler yani. Biz insanların yoksulluğunu savunmadık. Bizler yaşamımız boyunca insanların zenginliğini savunduk. Yani ben cipe binsem, Mercedes'e binsem; bunlar önemli şeyler midir? Ben tarihin yüklediği misyonu yerine getiriyor muyum? Bu önemli. Tam 30 sene aç yaşadım bu ülkede, 30 yıl boyunca. Bütün lokantaların kenarlarına gidip, o lahmacunların nasıl çıktığına baktım. Artık ben bu saatten sonra bunu yerim ve kimse bunu engelleyemez.."

Ahmet Kaya eşi Gülten Kaya ile olan evliliğinde 2 kız çocuğu sahibi oldu.