BIST 9.461
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.494,67
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Meral Akşener'in iddiası doğru mu? AK Parti'den aldığı teklif

İYİ Parti Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener 7 Haziran sonrasında AK Parti'den bakanlık ve başbakan yardımcılığı teklifi aldığını açıkladı. Meral Akşener'in iddiasına göre teklifin yazılı belgesi de var.

Abone ol

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Karadeniz turu dönüşü bir iddia ortaya attı. Akşener, 7 Haziran 2015 genel seçimleri sonrası kendisine iktidardan ‘güçlü başbakan yardımcılığı' teklifi geldiğini öne sürdü.

Akşener teklif iddiasına ilişkin şunları anlattı:
-'Bu AK Parti çok eğlenceli. 7 Haziran'dan sonra bana bakanlık teklif ettiler. Kulağıma söylenen güçlü başbakan yardımcılığıydı. Bu teklifin kağıdı duruyor. Ben o zaman (AK Partililer için) harika bir insanmışım ki, teklif ettiler! Reddedettim. Sonra Metin Külünk (İstanbul AK Parti Milletvekili) evime geldi. Kendisinin Tayyip (Erdoğan) tarafından gönderildiğini söyledi. Bilemem orasını.

CUMHUR İTTİFAKINA KATILMAM
-Ben şahsi olarak ‘Hayır' demiş bir insanım. Benim açımdan bundan sonra (Cumhur İttifakı'na katılmam) mümkün değil. 16 yıldan sonra kaybedeceklerine dair bir endişeleri var. İlk defa Erdoğan'ın oyun planı, yani ‘power game' stratejisi çöktü. Mütevazı olamayacağım, sayemde çöktü. Birebir sistemi kurardı, ondan sonra da yürür giderdi.”